Acciona i Acciona Energia desenvolupen un nou marc de finançament verd

Podrà aplicar-se tant a les emissions de deute com als préstecs bancaris

Per

Bolsamania | 25 jul, 2023

Acciona i Acciona Energía han desenvolupat un nou marc de finançament d'impacte sostenible aplicable tant a les emissions de deute com als préstecs bancaris, que recull objectius quantitatius mediambientals i socials. Aquests objectius van més enllà dels que estan inclosos en els models de finançament sostenible existents actualment al mercat, ja que afegeix iniciatives i indicadors addicionals d'“impacte positiu” a les comunitats locals on operen les empreses de la companyia.

En el context actual, els mercats reclamen una transparència més gran en els instruments de finançament sostenible. Per aquest motiu, el nou marc d'Acciona introdueix un conjunt de normes més clares i exigents que en reforcen la credibilitat.

Els criteris d'elegibilitat per als actius finançables es basen en catorze activitats definides sota la taxonomia verda europea, un sistema de classificació establert per la Unió Europea que determina si una activitat econòmica es pot considerar “sostenible”. A més, la companyia ha assenyalat que l'assignació d'actius als diferents finançaments serà revisat trimestralment pel Comitè de Finances Sostenibles d'Acciona.

Els indicadors corporatius aplicables a Acciona i Acciona Energia es concreten en la reducció del 60% de les emissions de CO2 d'abast 1 i 2 edurantn el període que comprèn entre el 2017 i el 2030 i en el manteniment d'una inversió anual alineada en més del 90% amb la taxonomia de la UE en el cas d'Acciona, i en més del 95% al d'Acciona Energia.

A més, i com a component innovador, s'hi afegeixen criteris quantitatius d'impacte local que inclouran des d'hores de formació i certificació per a dones, col·lectius vulnerables i minories subrepresentades, fins a llars en àrees rurals a les quals es proveeixi de servei a l'electricitat assequible, neta i de qualitat; reforestació per aconseguir un impacte ambiental positiu; plans de descarbonització per a petites i mitjanes empreses; compres a proveïdors locals d'acer, ciment, formigó i maquinària baixos en carboni o zero emissions i plans de descarbonització de granges locals a l'entorn de complexos eòlics.

Així, el marc es basa en les principals pràctiques de les finances sostenibles, com els Principis de Bons Verds (GBP) de l'Associació Internacional de Mercats de Capitals (ICMA) i els Principis de Préstecs Verds (GLP) administrats per l'Associació de Mercats de Préstecs (LMA), i està alineat amb el projecte de Norma de Bons Verds.

Acciona i Acciona Energia, a través del seu Report de Finances Sostenibles, informaran anualment sobre l'emissió dels instruments verds i els instruments vinculats a la sostenibilitat, així com de l'assignació d'actius taxonòmics a aquests instruments, els impactes associats i el compliment dels indicadors d'impacte local establerts pel grup.

Últimas noticias