Acciona Energia: Renta 4 creu que hi ha motius per recuperar l'optimisme

Eleva el consell fins a sobreponderar i ajusta a la baixa el preu objectiu

Per

Bolsamania | 19 jun, 2024

La companyia d'inversió Renta 4 creu que hi ha motius per recuperar l'optimisme amb Acciona Energía i que les seves accions estan infravalorades (la cotització actual és un 20% inferior a la valoració de sortida a borsa el 2021). Així, fixa el seu nou preu objectiu als 27,21 euros (des dels 28,75 euros anteriors) i eleva la seva recomanació a sobreponderar des de mantenir. Remarca que és la primera vegada que atorga aquesta recomanació a la companyia des que va iniciar la seva cobertura.

Des dels màxims històrics assolits el 2022 (42,50 euros), en un context de crisi energètica europea, la cotització d'Acciona Energía acumula una reculada superior al 50% (enfront del +32% de l'IBEX durant el mateix període). Eduardo Imedio, analista de Renta 4, explica que la caiguda dels preus de l'electricitat, l'augment dels tipus d'interès, i l'incompliment d'objectius (20 GW de capacitat instal·lada el 2025 davant 16,5 GW estimat per Renta 4 ) són alguns dels factors que expliquen aquest comportament.

Aquest expert afegeix que una nova estratègia de l'empresa basada en la flexibilitat i la rotació d'actius els ha portat a revisar les seves estimacions per al 2024-2028. Diu que la decisió d'abandonar l'objectiu de 20 GW de capacitat instal·lada marca un canvi significatiu al rumb estratègic.

"Hem revisat les estimacions adaptant-nos a la nova estratègia, situant-se a nivells en línia respecte a l'última orientació, que espera un creixement de l'EBITDA a una TACC de dígit mitjà-alt per al 2024-2028 abans de plusvàlues". Renta 4 preveu un creixement TACC del +8,5%.

CATALITZADORS A L'HORITZÓ

L'expert de Renta 4 afegeix que es comencen a dibuixar diversos catalitzadors a l'horitzó i afirma que l'esperat gir en la política de tipus del Banc Central Europeu canviarà la dinàmica del mercat de penalitzar companyies més intensives a capital.

"El pessimisme que domina el sector, generat pels baixos preus de l'electricitat a curt termini i que ignora la recuperació dels preus dels futurs, sol ser sinònim d'oportunitats de compra a llarg termini", conclou.

Últimas noticias