Acciona Energia debutarà l'1 de juliol a 29,76 euros, valorada en 9.800 milions

La companyia s'estrenarà a un preu màxim de 29,76 euros

Per

Bolsamania | 21 jun, 2021

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha aprovat el fullet de sortida a borsa d'Acciona Energia, la filial de renovables d'Acciona, que apunta l'1 de juliol com el dia en què debutarà al parquet a un preu màxim de 29,76 euros per acció, xifra que suposa una valoració màxima de 9.800 milions d'euros.

Acciona col·locarà al mercat un màxim de 2.817 milions d'euros, el 28,75% del seu capital, ja que al 25% màxim se sumarà un límit del 15% de les accions emeses per les entitats coordinadores (green shoe).

No obstant això, la companyia també estudia un mínim a col·locar del 16,5%, la qual cosa, tenint en compte el rang baix de la forquilla de preus donada (26,73 euros), equivaldria a una col·locació total de 1.452 milions d'euros, incloent-hi un green shoe mínim del 10%.

El fullet de sortida a borsa apunta el 30 de juny com la jornada durant la qual tindrà lloc la transacció amb els inversors institucionals que participin en aquesta oferta pública de venda (OPV), sent la data de sortida aquest proper dijous, 1 de juliol.

PRINCIPALS DADES D'ACCIONA ENERGIA

Les despeses estimades en els quals Acciona incorrerà amb aquesta operació pugen a 101,8 milions d'euros, excloent-ne impostos, al qual se suma una quantitat de 2,7 milions d'euros tenint en compte el màxim possible d'accions a col·locar, cosa que suposa a l'entorn d'un 3,7% de la col·locació màxima.

Al fullet també es recull l'última informació financera corresponent a la companyia, que va obtenir 1.759,1 milions d'euros en ingressos el 2020 i un resultat net de 198.800.000 d'euros, amb un deute, al març de 2021, de 2.287,9 milions d'euros.

No obstant això, la companyia va signar recentment dos contractes de finançament vinculats a criteris ESG per un import total de 3.300 milions d'euros, amb l'objectiu de deixar preparada la seva estructura financera de cara a l'OPV i assegurar la seva estratègia de creixement.

POSSIBLES RISCOS

Al document també figuren tots els riscos als quals s'enfronta la companyia actualment, com el possible increment del seu deute en el futur, un deteriorament de les condicions macroeconòmiques, els costos de la xarxa de transmissió, les variacions en el preu elèctric o l'obtenció de permisos, autoritzacions i llicències per realitzar la seva activitat.

Amb aquesta transacció, dirigida només a inversors institucionals, Acciona busca duplicar la seva potència instal·lada d'energia renovable en només cinc anys, cosa que suposa incrementar en 9,3 gigawatts (GW) la seva potència instal·lada fins a 2025, passant dels 10,7 GW actuals als 20 GW al final del període.

Els beneficis obtinguts aniran destinats a reduir el deute de la matriu, que puja ara a 5.800 milions d'euros, i no es descarta que, un cop debuti al mercat espanyol, també s'estreni en altres places estrangeres. També es preveu un dividend d'entre el 25% i el 50% del benefici.

La CNMV va aprovar fa una setmana el document de registre que avançava com a novetat la composició del consell d'administració de la nova companyia cotitzada, amb un 64% d'independents i un 45% de dones.

Així, la presidència recaurà en José Manuel Entrecanales, president també de la matriu, i el lloc de conseller delegat seguirà mantenint Rafael Mateu. El vicepresident d'Acciona, Juan Ignacio Entrecanales, també formarà part de 'consell i l'única altra consellera dominical serà Sonia Dula.

Malgrat que es tracta d'una de les majors operacions de sortida a cotització a Espanya durant els últims anys, després de la protagonitzada per Aena al juny de 2015, quan va col·locar-hi 4.400 milions d'euros, els analistes estimaven un valor total d'entre 10.000 i 12.000 milions d'euros per a Acciona Energia, per la qual cosa s'esperava una col·locació de fins a 3.000 milions d'euros més la green shoe.

Les entitats que participen en la col·locació són BBVA, BNP Paribas, Bank of America, CaixaBank, Citibank, Crédit Agricole, Goldman Sachs, ING, Intesa, JP Morgan, Kutxabank, Mizuho, ​​Morgan Stanley, Natwest, Royal Bank of Canada, Banc Sabadell, Banc Santander, Société Générale, UniCredit, Bankinter, HSBC, ICO i MUFG.

Últimas noticias