Acciona Energia completa a Conca la seva primera planta híbrida eòlica i solar

La nova instal·lació fotovoltaica de 29,4MW se suma al complex eòlic existent de 36MW

Per

Bolsamania | 09 gen, 2024

Acciona Energía ha completat als termes municipals de Villalba del Rey i Tinajas (Conca) la seva primera planta de generació renovable híbrida amb la construcció d'una planta fotovoltaica de 29,4MW a l'emplaçament del seu parc eòlic Escepar (36MW).

Segons ha donat a conèixer l'empresa, la planta solar Escepar està formada per 54.208 mòduls fotovoltaics i generarà 48.170 MWh d'electricitat neta l'any, quantitat equivalent al consum d'unes 13.800 llars. Aquesta potència se suma als 57.500 MWh anuals que ja produeix el parc eòlic homònim.

En conjunt, les dues instal·lacions que formen la hibridació generaran prou electricitat per proveir més de 30.000 llars i evitaran l'emissió de més de 46.000 tones de CO2 l'any, equivalent a plantar dos milions i mig d'arbres, o a retirar de la circulació més de 17.750 cotxes.

La hibridació d'Escepar ha generat fins a 130 llocs de treball durant el pic de la seva construcció. A més, el projecte s'emmarca en el programa de Gestió de l'Impacte Social (GIS) que Acciona Energía implementa a totes les seves instal·lacions amb l'objectiu de generar un impacte positiu a les comunitats on opera mitjançant la reinversió d'una part dels seus ingressos anuals a la zona.

En el cas concret de Villalba del Rei, Acciona Energía està duent a terme un programa de revitalització de la Cooperativa Santos Sebastián i Isidro, un dels principals motors econòmics del municipi, i finançant diverses mesures per impulsar-ne el rendiment. A més, la companyia ha organitzat diferents activitats a l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Tinajas i està finançant la millora de les seves instal·lacions.

Escepar és la primera hibridació de la companyia, una fórmula segons la qual dues tecnologies renovables o més utilitzen el mateix punt de connexió, optimitzant així l'ús de la xarxa. Combinant tecnologies capaces d'alternar-se com són l'eòlica i la solar, es redueix la dependència de les condicions ambientals i s'aconsegueix una producció renovable més constant i estable.

A més, en compartir infraestructures, s'evita la construcció de noves línies elèctriques, les subestacions, les instal·lacions i els camins, reduint l'impacte mediambiental que tindrien dos projectes independents.

Últimas noticias