Acciona Energia aconsegueix un acord amb The Blue Circle per créixer al sud-est asiàtic

Adquireix una participació propera al 50% del capital i es converteix en el seu principal accionista

Per

Bolsamania | 15 set, 2022

Acciona Energía ha aconseguit un acord estratègic amb The Blue Circle per accelerar el seu creixement al sud-est asiàtic. Així, la companyia desembarca per primera vegada en aquesta zona, on desenvoluparà, construirà i operarà projectes renovables. A més, Acciona Energía adquireix una participació propera al 50% del capital de The Blue Circle i es converteix en el seu principal accionista.

L'acord inclou una inversió de 34 milions de dòlars per entrar a capital de The Blue Circle i un compromís de fins a 113,5 milions de dòlars per finançar la inversió en els projectes a mesura que estiguin preparats per construir.

The Blue Circle compta amb 84MW operatius al Vietnam, en què manté una participació del 50%, i més d'1,4GW en estat avançat de desenvolupament a la regió. La cartera total de projectes en desenvolupament puja fins als 3,8GW i s'estén pel Vietnam, Tailàndia, les Filipines, Cambodja, Indonèsia, Laos i Sri Lanka.

"Ens complau enormement anunciar aquesta aliança amb un pioner i líder mundial de les energies renovables. The Blue Circle també és pionera en energia eòlica al Vietnam des del 2017 i desenvolupa projectes al sud-est asiàtic des del 2013, cosa que ens assegura una posició de lideratge amb 94.475 hectàrees de terreny ja assegurat per desenvolupar projectes renovables. i CEO de The Blue Circle.

"Després de les inversions d'Acciona Energia a Austràlia, estem molt il·lusionats per unir forces amb The Blue Circle per entrar al mercat renovable del sud-est asiàtic. L'acord presenta importants sinergies i obre una nova oportunitat de creixement amb un líder consolidat a la regió permetrà a The Blue Circle abordar el gran creixement que s'acosta", ha declarat Olivier Duguet, president i CEO de The Blue Circle.

Per a Acciona Energía, la inversió a The Blue Circle representa la seva entrada a diversos països de la regió d'Àsia-Pacífic amb perspectives de creixement atractives al sector renovable. Amb aquesta transacció, la companyia amplia la seva cartera de projectes en desenvolupament i la seva diversificació geogràfica i continua avançant per assolir els 20GW de potència instal·lada el 2025 i assegurar el creixement a llarg termini en nous països amb un elevat potencial.

Astris Finance i Asia Counsel van actuar respectivament com a assessor financer i assessor jurídic de The Blue Circle. Baker McKenzie va ser assessor jurídic d'Acciona Energía.

Últimas noticias