Abertis tanca amb el Govern xilè noves inversions a Autopista del Sol per valor de 110 milions

A canvi d'una extensió de la concessió de 22 mesos

Per

Bolsamania | 12 mar, 2018

El govern de Xile ha atorgat a Autopista del Sol (una de les concessions controlades per Abertis amb un 80% junts amb ADIA amb el 20% restant) totes les autoritzacions requerides per dur a terme treballs per valor d'aproximadament 110 milions d'euros (excloent-ne IVA) a canvi d'una extensió en el termini de la concessió.

La inversió que portarà a terme la concessió consisteix en la construcció de tercers carrils entre Santiago i Talagante, a més d'altres treballs complementaris que serviran per resoldre els problemes de congestió causats per l'augment del trànsit durant els últims anys.

A canvi, Autopista del Sol aconseguirà una ampliació del termini de la concessió de 22 mesos, fins a 2021.

Amb una extensió de 132 quilòmetres, Autopista del Sol constitueix la principal via de connexió entre la ciutat de Santiago i el port de Sant Antoni, el més gran de Xile, amb una àrea d'influència que engloba les regions centrals de Xile i la província de Mendoza a l'Argentina. Durant l'any 2017, Autopista del Sol va contribuir amb 71 milions d'euros als ingressos i 56 milions d'euros a l'EBITDA en els resultats consolidats d'Abertis.

Abertis ha precisat que, amb aquest acord, reforça la seva aposta per la col·laboració publicoprivada amb l'objectiu d'assolir solucions de creació de valor futur per als territoris a través d'acords amb les administracions públiques.

Últimas noticias