Abengoa es juga (de nou) convèncer els inversors després que la CNMV hagi vetat la seva cotització

Aquest dimecres presenta al mercat l'evolució patrimonial de la seva matriu en preconcurs

Per

Bolsamania | 26 ago, 2020

Abengoa juga aquest dimecres un nou partit amb els inversors. El seu president executiu, Gonzalo Urquijo, comunicarà en quina situació patrimonial es troba Abengoa SA, que fins ara ha actuat com a matriu del grup i que es va declarar fa uns dies en preconcurs de creditors.

La trobada amb els inversors arriba, a més, només un dia després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) faci oblidar l'opció d'un retorn immediat al mercat de la companyia sevillana. El supervisor considera que, de moment, no cotitzarà com a mecanisme per protegir als inversors.

El primer espasa de la companyia se cita amb el mercat amb la previsió de marcar una nova línia a seguir per a la seva reestructuració després d'assumir que la seva situació patrimonial segueix en negatiu a l'espera de materialitzar els seus plans. L'opció, que Abengoa SA deixi de ser la capçalera del grup i que Abenewco 1 (que pilota la reestructuració) materialitzi la conversió de deute per capital.

De fet, la CNMV posa el focus en aquest desequilibri patrimonial, recordant aquest dimarts que Abengoa "es troba en situació de patrimoni negatiu, i per tant en causa de dissolució".

COMPTES SENSE AUDITAR

A més, l'organisme presidit per Sebastián Albella emfatitza que "la companyia segueix sense formular els comptes anuals corresponents a l'exercici 2019, que en conseqüència no han estat encara auditades" pel seu revisor, PwC.

Per això, el supervisor ha indicat que, de moment, no es donen les condicions adequades perquè cotitzi. Els inversors, entén la CNMV, viuen amb Abengoa una situació informativa incompleta i "extremadament incerta". Quan Abengoa aclareixi amb més detalli els seus plans i perspectives, la CNMV podria aixecar la suspensió de negociació.

Quant als plans de futur, la companyia assumia fa unes setmanes que ha reduït les seves expectatives de contractació per a l'exercici 2020. A Espanya, perquè l'Estat d'Alarma provocat pel coronavirus ha frenat els processos de licitació pública. A l'exterior, perquè assumeix una paralització de l'activitat econòmica a Orient Mitjà, Àfrica i Sud-amèrica. "Com a resultat", reconeixia a la seva presentació a la CNMV, "la xifra de contractació per a l'exercici 2020 s'ha vist reduïda en un 42% respecte a l'anterior pla de viabilitat de 2019".

Últimas noticias