Abengoa puja un 3,4%: construirà una planta de dessalinització als Emirats Àrabs Units

Està valorada en 700 milions i a Abengoa li en corresponen 243 milions

Per

Bolsamania | 13 mai, 2019

Actualitzat : 17:50

Abengoa (títols de classe A i de classe B) ha pujat un 3,4% aquest dilluns. La companyia ha comunicat que ha rebut l'ordre d'inici de treballs previs -en consorci amb SEPCOIIII- per a la construcció de la que serà la nova planta dessaladora d'osmosi inversa del món i s'ubicarà al complex de generació d'energia i aigua de Taweelah, situat a 45 km al nord d'Abu Dhabi.

El projecte està valorat en un import superior als 700 milions de dòlars, la part del qual que correspon a Abengoa és d'aproximadament 243 milions durant els propers 3 anys.

Amb una capacitat de 909.000 m3/dia, garantirà el subministrament a la ciutat d'Abu Dhabi durant tot l'any i serà la primera planta dessaladora de l'Emirat a gran escala que combini la producció d'aigua potable amb la generació d'energia neta, gràcies a la instal·lació d'un camp solar fotovoltaic de més de 40 MWp de potència. D'aquesta manera, s'aconseguirà disminuir, d'una manera sostenible, la demanda energètica de la planta dessaladora.

En concret, l'abast del projecte inclou la captació d'aigua de mar, bombaments, pretractament, sistema d'osmosi inversa amb recuperació d'energia, posttractament, estació de bombament, emmagatzematge d'aigua producte, tractament d'efluents, descàrrega mitjançant emissari i camp solar fotovoltaic, així com les instal·lacions elèctriques associades que comprenen la construcció d'una subestació elèctrica de 132/34,5 kV.

Aquest projecte, ubicat a la costa del Golf Pèrsic, forma part del pla desenvolupat pel govern dels Emirats Àrabs Units per fomentar la participació privada en el desenvolupament d'infraestructures del país. La planta dessaladora tindrà capacitat per proveir aproximadament a quatre milions i mig de persones.

Abengoa apunta que, amb aquesta ordre d'inici, es consolida com a empresa líder al sector de la dessalinització a nivell mundial, amb una capacitat instal·lada d'1,5 milions de m3/dia, que s'ampliarà fins als 3,7 milions quan es completi el portafoli en execució.

Últimas noticias