Els 'tories' es desplomen, Corbyn demana eleccions i Farage, participar en el Brexit

El Partit del Brexit venç a les europees i els conservadors queden en cinquè lloc

Per

Bolsamania | 27 mai, 2019

Els resultats de les eleccions europees al Regne Unit han confirmat el dur càstig a les urnes als conservadors de la primera ministra sortint, Theresa May. Els 'tories' han estat defenestrats fins a una cinquena posició, mentre que el partit més votat ha estat el Partit del Brexit de Nigel Farage.

Amb un 33% del vot, la força populista ha humiliat al seu propi terreny al Partit Conservador, que s'ha enfonsat fins al cinquè lloc, per sota del 10%, superat fins i tot pel Partit Verd.

S'esperava aquest resultat i, de fet, la previsió que això succeís probablement havia estat el que va precipitar l'anunci de la sortida de Theresa May la setmana passada. La victòria del major partidari del Brexit "extrem" ha coincidit amb la guerra reoberta pel lideratge del Partit Conservador, animada pels últims comentaris del gran favorit per a la seva successió de May, Boris Johnson: "Ens n'anem de la UE el 31 d'octubre, amb acord o sense".

Farage, per la seva banda, s'ha vist reforçat a les urnes i ha demanat ser part de les negociacions amb Brussel·les. "Volem formar part de l'equip de negociació", ha manifestat Farage durant una roda de premsa a la localitat de Southampton, al sud d'Anglaterra.

Quant als laboristes, el líder de l'oposició, el socialdemòcrata Jeremy Corbyn, ha asseverat aquest dilluns que els britànics haurien de tornar a pronunciar-se per donar així el seu "veredicte" definitiu sobre la sortida del país de la Unió Europea, per al qual ha demanat que se celebrin eleccions generals o un segon referèndum.

"Amb els conservadors desintegrant i sense capacitat per governar, aquest assumpte haurà de tornar a les mans del poble ja sigui mitjançant unes eleccions generals o un plebiscit", ha destacat Corbyn després de conèixer els primers resultats de les eleccions europees al Regne Unit.

"Durant els propers dies mantindrem converses en el si del nostre partit i reflexionarem sobre els resultats obtinguts en relació amb la qüestió del Brexit", ha assenyalat el líder opositor que ha alertat que el Parlament es troba "bloquejat".

Corbyn, que ha titllat de "correcta" la decisió de la primera ministra, Theresa May, de presentar la seva dimissió, ha insistit que el país no necessita "setmanes de lluita conservadora i un altre primer ministre que no ha estat elegit" per la població .

Últimas noticias