A Sánchez li sortirà el tret per la culata el 10N, segons una enquesta d''ABC'

Ciutadans s'estimbaria i es deixaria la meitat dels escons i Errejón entraria al Congrés

Per

Bolsamania | 26 set, 2019

El PSOE no es veurà beneficiat de la repetició d'eleccions el 10 de novembre, segons un sondeig de GAD3 per a ABC. El president del govern en funcions veurà retallada la seva representació parlamentària en dos escons, fins a 121 dels 123 actuals, a causa fonamentalment de la irrupció de la plataforma Més País, que també li menjarà terreny a Podem.

Els de Pablo Iglesias es quedaran amb 34 escons, mentre la plataforma d'Íñigo Errejón se'n farà amb nou. El bloc d'esquerres obtindrà un resultat molt similar a l'actual, de manera que es repetirà el bloqueig.

L'enquesta mostra que el partit que sortirà més mal parat, però, és Ciutadans. Els d'Albert Rivera perdran fins a 25 escons i es quedaran amb la meitat de la representació actual. El PP, en canvi pujarà 31 escons, fins a 97, dels 66 actuals. Els populars també li robaran representació a la ultradreta de Vox, que es quedarà amb 21 escons.

Sense coalicions possibles entre afins, l'única via a la qual apunta el mitjà és de la gran coalició entre populars i socialistes, que suma 218 escons.

Últimas noticias