Useu acumuladors o radiadors elèctrics? Pagareu el doble en calefacció

Així podeu estalviar de cara a l'hivern i amb els preus disparats

Per

Bolsamania | 02 nov, 2022

Actualitzat : 13:07

Una de cada cinc famílies escalfa el domicili mitjançant acumuladors, convectors o radiadors elèctrics, sobretot a la zona mediterrània, però aquests són els sistemes més costosos. Aquest any es notarà especialment a la factura, ja que, de mitjana, cada llar gastarà uns 750 euros a l'any en calefacció, encara que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ja ha avisat que aquesta xifra podria variar en funció de la tecnologia usada i la tarifa contractada.

L'OCU ha realitzat una sèrie de càlculs sobre la despesa que suposarien els sis principals sistemes de calefacció per a un habitatge de 90 metres quadrats "en una zona climàtica D (Madrid, Aragó i gran part de Castella i Lleó)". Oferint alternatives per estalviar el màxim davant de l'alça dels preus actuals.

D'una banda, els sistemes més costosos de calefacció són els radiadors elèctrics (amb una mitjana de despesa de 1.255 euros a l'any), als quals segueixen els acumuladors elèctrics (amb 1.046 euros anuals). Aquests sistemes, a més dels convectors elèctrics, són els recursos que són usats per "una de cada cinc llars, i que són especialment habituals a la zona del Mediterrani", indica l'OCU.

D'altra banda, els sistemes més eficients són els que funcionen a través de bombes de calor (amb una despesa de 455 euros) que "ofereixen, a més. la doble funció de calefacció a l'hivern i la refrigeració durant l'estiu", explica l'organització; o mitjançant una estufa de pèl·lets (amb un consum de 545 euros anuals), que "són especialment recomanables en segones residències o en habitatges amb prou espai per emmagatzemar els pèl·lets", aclareix l'OCU.

Així mateix, des d'aquest organisme recorden que "el gas natural canalitzat continua sent la font de calefacció i aigua calenta sanitària a la majoria de les llars". És una opció interessant, sobretot si el sistema emprat és una caldera de condensació amb un consum de 683 euros anuals. La tarifa TUR és la més recomanable perquè la factura resulta la meitat de barata que amb la millor de les tarifes lliures, però, no obstant, no és fàcil fer-ho. El resultat és que només un 20% de les llars la tenen contractada.

Últimas noticias