Terror a la borsa italiana: s'enfonsa un 10% després de les últimes mesures contra el virus

El coronavirus, sumat a la guerra del petroli, converteix l'índex en el pitjor d'Europa

Per

Bolsamania | 09 mar, 2020

Les mesures de quarantena anunciades aquest cap de setmana per Itàlia, restringint el moviment de persones a les regions septentrionals, han provocat el pànic entre els residents, i ha accentuat la divisió nord-sud del país. La borsa italiana, penalitzada també per la guerra de preus del petroli, lidera les caigudes a Europa i es desplomi un 10%.

El diumenge, el primer Ministre Giuseppe Conte va signar un decret pel qual s'imposen restriccions a la circulació de persones a la regió septentrional de Llombardia -l'epicentre del brot del virus a Itàlia- i a 14 províncies més del nord, fins al 3 d'abril. Les mesures afecten més de 16 milions de persones, prohibint-los entrar i sortir d'aquestes zones.

La publicació d'un projecte de decret el dissabte a la tarda a un diari que revelava aquestes mesures de quarantena, va provocar el pànic entre els residents que intentaven sortir abans que les restriccions entressin en vigor després de la mitjanit.

Els mitjans de comunicació van explicar que bars i restaurants es van buidar, amb milers de persones que tractaven de sortir de la regió en cotxes i trens, on es va informar de passatgers empenyent-se entre si. A més, es va comunicar un motí en una presó de Mòdena, quan es va informar els reclusos que s'havien prohibit les visites de familiars a la presó, per evitar la propagació de la infecció.

Itàlia comptabilitza en aquests moments 7.375 casos confirmats del virus i 366 morts. El brot s'ha concentrat a les regions més riques del nord d'Itàlia, la Llombardia (on hi ha 3.372 casos confirmats), Emília-Romanya (amb 1.097 casos) i i el Vènet, i ha posat en relleu la divisió econòmica i cultural d'Itàlia de nord a sud.

Últimas noticias