Tancament Àsia: les enquestes en contra del 'Brexit' fan pujar l'índex de Tòquio

La Borsa de Tòquio puja més d'un 2,34% a causa de l'abaratiment del ien i el renovat optimisme dels inversors

Per

Bolsamania | 20 jun, 2016

Actualitzat : 11:31

La Borsa de Tòquio ha tancat aquest dilluns amb un avanç del 2,34% a causa de l'abaratiment de la moneda del Japó i a un renovat optimisme dels inversors després que les últimes enquestes es mostrin a favor que el Regne Unit romangui dins de la Unió Europea (UE).

Així, l'índex referencial Nikkei ha tancat amb una pujada de 365,64 punts, fins a situar-se en els 15.965,30 punts, mentre que el segon indicador, el Topix, que agrupa els valors de la primera secció, va avançar 28,36 punts, un 2,27 per cent, i es va situar en les 1.279,19 unitats, segons EFE.


La Borsa japonesa va començar la jornada amb optimisme i forts avanços, i fins i tot va fregar els 16.000 punts perduts la passada setmana en una forta ratxa de caigudes. D'altra banda, les últimes enquestes realitzades mostren com l'opció que el Regne Unit surti de la UE perd força de cara al referèndum del proper dijous, la qual cosa està enfortint l'ànim dels inversors.


La consulta britànica marcarà la dinàmica dels mercats durant aquesta setmana que apunta una volatilitat alta, en opinió dels experts locals. A més, la pujada del dòlar enfront del ien ha impulsat als principals valors importadors, la qual cosa ha ajudat que es mantingui el bon ànim.

Al seu torn, els sectors han registrat guanys, especialment els de la mineria, el transport marítim i el del ferro i l'acer.

Últimas noticias