Superàvit per compte corrent de 9.700 milions fins al juliol, el doble que fa un any
Aquest saldo positiu s'explica pel major superàvit de béns i serveis i el menor dèficit de la balança de rendes
- La balança de béns i serveis va tenir un superàvit de 20.700 milions d'euros els set primers mesos de l'any
- Només al juliol el superàvit per compte corrent va ser de 3.000 milions
- En castellano: Superávit por cuenta corriente de 9.700 millones hasta julio, el doble que hace un año
Actualitzat : 12:20
La balança per compte corrent va tenir els set primers mesos de l'any un superàvit de 9.700 milions d'euros, fet que implica multiplicar per més de dos el que es va registrar el mateix període de 2015 (4.600 milions d'euros). Aquest saldo positiu fins a juliol s'explica principalment per un major superàvit en els béns i serveis, així com per un menor dèficit de la balança de rendes, segons les dades avançades de la balança de pagaments publicades pel Banc d'Espanya.
El major superàvit de béns i serveis al juliol, que va arribar als 5.700 milions d'euros, explica la pujada
Aquesta balança per compte corrent mesura els ingressos i pagaments a l'exterior per intercanvi de mercaderies, serveis, rendes i transferències de l'economia espanyola. Tenint en compte només el mes de juliol, el saldo per compte corrent va ser de 3.000 milions, una dada superior a del mateix mes de 2015 (2.700 milions). El major superàvit de béns i serveis al juliol, que va arribar als 5.700 milions d'euros, explica la pujada.
GRAN SUPERÀVIT DE LA BALANÇA DE BÉNS I SERVEIS
Tornant a l'acumulat anual, la balança de béns i serveis, aquesta va tenir un superàvit de 20.700 milions d'euros fins al juliol, en comparació dels 16.200 milions del mateix període de l'any passat. Per la seva banda, la balança de rendes primària (rendes de treball, de la inversió, impostos sobre producció i la importació i subvencions) i secundària (transferències personals, impostos corrents, cotitzacions i prestacions socials, etc.) va tenir un dèficit de 11.000 milions d'euros, una mica menys que els 11.600 milions de gener a juliol de 2015.
Respecte al compte de capital, aquest va tenir de gener a juliol un superàvit de 2.100 milions d'euros, menor als 2.900 milions d'euros dels primers set mesos de l'any anterior. Afegint els saldos de compte corrent i de capital (suma que determina la capacitat o necessitat de finançament d'una economia) surt un import positiu d''11.800 milions d'euros,
El saldo agregat dels comptes corrent i de capital, que determina la capacitat o necessitat de finançament de l'economia, va ser positiu fins al juliol i es va situar en 11.800 milions d'euros, davant els 7.500 milions d'euros del mateix període d'un any abans, és a dir un 57,3% més.
SORTIDES I ENTRADES DE CAPITALS
La sortida o entrada de capitals d'Espanya de gener a juliol va ser de 35.600 milions d'euros, xifra menor als 46.600 milions registrats els mateixos set primers mesos de l'any passat. Aquest saldo és la diferència entre el que els residents espanyols gasten fora del país i el que els estrangers destinen a Espanya el mateix període.
Només durant el mes de juliol van entrar a Espanya 9.500 milions d'euros per compra d'actius, desinversions i desendeutament, en contraposició a la sortida de 14.900 milions el mateix mes de 2015. Per inversions directes Espanya va rebre 1.900 milions d'euros, mentre que la inversió de cartera va registrar un saldo positiu de 4.400 milions d'euros. D'altres tipus d'inversions van arribar 3.300 milions. La posició neta del Banc d'Espanya respecte a l'exterior va augmentar en 15.100 milions d'euros en el setè mes de l'any.