S&P segueix apostant per una retallada de la Fed de 25 punts bàsics aquest dimecres

El mercat està dividit entre els que esperen aquesta rebaixa i els que preveuen una de 50 pb

Per

Bolsamania | 17 set, 2024

Actualitzat : 10:44

L'agència de qualificació S&P continua apostant per una retallada de tipus de 25 punts bàsics per part de la Reserva Federal (Fed) aquest dimecres. Tot i que continua augmentant el nombre d'economistes que creu que la rebaixa serà de 50 punts bàsics, les veus que opten per una baixada menor són superiors.

"Anticipem que la Fed començarà la seva política de flexibilització amb una reducció de 25 punts bàsics (bp) aquest dimecres, 18 de setembre", afirma contundent l'agència. "El mercat actualment està valorant una reducció agressiva de 120 punts bàsics per a finals d'any, encara que nosaltres i la majoria dels observadors de la Fed seguim esperant entre dues o tres retallades d'un quart de punt per al desembre".

S&P espera revisions a la baixa dels tipus mitjans fins al 4,6% (enfront del 5,1% anterior) el 2024 i el 3,6% (enfront del 4,1%) el 2025, i una mitjana no revisada del 3,1% per al 2026.

"És probable que el resum actualitzat de projeccions econòmiques (SEP) no mostri canvis en les previsions de PIB real, s'hauria de revisar a l'alça la taxa d'atur, atès que ha augmentat més del previst al juny i s'espera que les previsions d'inflació, tant general com subjacent, siguin revisades a la baixa".

Davant d'aquesta visió més d'acord amb la majoria del mercat, JP Morgan es desmarca i espera que la Fed retalli tipus 50 punts bàsics demà dimecres. En general, els economistes adverteixen que aquesta retallada més pronunciada transmetria un missatge d'urgència i que les coses estan pitjor del que molts pensen en el pla econòmic als Estats Units, cosa que seria negativa per als mercats. En definitiva, són molts els que no veuen necessari fer una cosa així i creuen que és preferible anar a poc a poc.

Últimas noticias