Schnabel (BCE): "La inflació trigarà temps a tornar al 2%", "no descartaria la recessió"
Membre de la junta executiva de l'organisme europeu, recolza una altra gran pujada de tipus al setembre
Les pressions inflacionàries "probablement estaran amb nosaltres per algun temps,", de fet, "la inflació trigarà un temps a tornar al 2%". És el que creu Isabel Schnabel, membre de la junta executiva del Banc Central Europeu (BCE), que recolza una altra gran pujada de tipus d'interès al mes que ve. "Hi ha forts senyals que el creixement es desaccelerarà i no descartaria que puguem entrar en una recessió tècnica", afegeix.
Així ho ha expressat durant una entrevista a Reuters, en què reconeix que la perspectiva d'inflació de la zona euro no ha millorat des d'una pujada de tipus al juliol, quan va sorprendre el mercat elevant els interessos en 50 punts bàsics.
"Al juliol vam decidir apujar els tipus en 50 punts bàsics perquè estàvem preocupats per les perspectives d'inflació", però "les preocupacions que teníem al juliol no s'han dissipat... No crec que aquesta perspectiva hagi canviat fonamentalment".
Precisament, pel que fa a la inflació, Schnabel no descarta que segueixi augmentant a curt termini i comenta que les previsions del BCE han estat incorrectes als últims trimestres: "Fins i tot si entrem en una recessió, és molt poc probable que les pressions inflacionàries disminueixin per si soles. La desacceleració del creixement probablement no serà suficient per frenar la inflació”.
Pel que fa al risc que la zona euro entri en una recessió, assegura que existeix, però que hi ha una sèrie de senyals que les expectatives d'inflació poden estar "desancorades". "Hi ha forts senyals que el creixement es desaccelerarà i no descartaria que puguem entrar en una recessió tècnica, especialment si el subministrament d'energia de Rússia encara s'interromp més", diu.
Afegeix que "els riscos a la baixa per al creixement econòmic també han augmentat a causa d'impactes addicionals al costat de l'oferta causats per sequeres o baixos nivells d'aigua als principals rius. I "sembla que Alemanya és el més afectat dels països més grans de la zona de l'euro".