Sánchez: "La nostra voluntat és prorrogar la rebaixa de l'IVA dels aliments"

El president del Govern creu que els preus "continuen sent alts"

Per

Bolsamania | 12 jun, 2024

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mostrat la seva intenció de prorrogar l'IVA d'alguns aliments bàsics, mesura que finalitza el 30 de juny vinent, en un context en què els preus encara "continuen sent alts".

"Volem fer-ho, però ho hem de plantejar-lo al Congrés dels Diputats. L'evolució dels preus dels aliments avui continua sent alta i hem de fer un esforç", un esforç que considera "necessari per a les nostres llars", ha manifestat durant una entrevista concedida a L'Hora de La 1.

Sánchez també s'ha congratulat de la situació econòmica d'Espanya, sobretot després de les darreres revisions a l'alça del creixement del PIB dutes a terme pel Banc d'Espanya i el Fons Monetari Internacional (FMI).

"El Banc d'Espanya ha elevat les previsions de creixement econòmica per a aquest any i el següent, coherent amb el que ha dit l'FMI. Serem l'economia europea que més creixi durant els propers anys en aquest context geopolític tan complex", ha afirmat.

Des del punt de vista econòmic, el president ha recalcat, a més, que "hem recuperat el nivell dʻingressos previ a la pandèmia, a un ritme superior a economies tan importants com lʻalemanya o la italiana, demostrant que aquesta política econòmica i progressista és més justa i més defensora de l'interès de la majoria social".

Respecte a l'habitatge, el líder del PSOE ha assegurat que l'Estat "s'hi implicarà". "El Govern ha plantejat la construcció en quatre anys de més de 180.000 habitatges per a gent jove i famílies joves. També gràcies a l'ICO avalem les entrades per a hipoteques. Hem de posar en marxa polítiques, en algunes comunitats hi ha rebuig de PP i Vox, com Madrid, per a topalls al lloguer". Tot i això, ha recordat que hi ha competències que resideixen a les comunitats autònomes.

El president del Govern ha tractat diversos temes d'actualitat, per exemple, ha parlat de la no-renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que ha qualificat d'"atropellament institucional". "La política espanyola mereix calma, estabilitat i afrontar els desafiaments: l'habitatge, la dignitat salarial, i a l'àmbit institucional la qualitat democràtica".

En aquest sentit, ha anunciat que "abans que s'acabi el juliol presentarem al Congrés el pla de qualitat democràtica per ser aprovat".

Pel que fa a la situació de la seva dona, ha subratllat que ella "no ha de veure's ferida en el seu exercici professional perquè jo sigui president. Defensaré l'honorabilitat de la meva dona i el meu germà davant una campanya ultradretana i d'una oposició que no té res més".

I és que Sánchez creu que la "màquina del fang" de premsa i organitzacions ultradretanes que presenten "denúncies falses" i són amplificades pel PP i Vox "prové de la Comunitat de Madrid", que és la seva "seu social". "I això és un problema per a la política espanyola".

Últimas noticias