Sánchez anuncia un Pla Nacional de Recuperació que impulsarà el PIB un 2%

El president del Govern ha comparegut davant els principals empresaris de l'Ibex 35

Per

Bolsamania | 31 ago, 2020

El Govern prepara un Pla Nacional de Recuperació que impulsarà el Producte Interior Brut (PIB) més d'un 2% "a llarg termini" durant la dècada vinent. Així ho ha anunciat el president de l'Executiu, Pedro Sánchez, aquest dilluns en un acte al qual han estat presents els principals empresaris de l'Ibex 35, als quals ha reclamat unitat per superar la crisi, ja que "la tasca de recuperació no és només del Govern, interpel·la al conjunt de la societat".

Durant la seva compareixença posterior a la presentació d''Espanya puede. Recuperación. Transformación. Resiliencia', Sánchez ha donat a conèixer també que Espanya haurà d'acatar canvis econòmics profunds per poder rebre els 40.000 milions dels fons de la Unió Europea (UE), a definir en els pròxims tres anys, 72.000 milions d'ells en transferències directes i la resta en crèdits.

"Hem pres plena consciència i plena visibilitat que hem d'accelerar algunes de les transformacions que ja necessitàvem abans de la pandèmia", ha afirmat, destacant que cal potenciar el canvi digital, ecològic, social i feminista.

El president del Govern ha reconegut que "l'evolució de la pandèmia i les seves conseqüències afecten i continuaran afectant la nostra vida quotidiana", per això, creu que "només la unió de tots crearà una veritable oportunitat de vèncer al virus", per la qual cosa ha dit que "ningú no té dret a no fer-hi la seva part perquè tingui una ideologia diferent al Govern de torn".

NOU CLIMA POLÍTIC

"Als nostres plans no hi figurava una calamitat com la Covid, però en aquestes circumstàncies, que ens obliguen a triar, el Govern ho té clar: triem unitat, unitat i unitat". Són les paraules que Sánchez ha dirigit als seus rivals polítics, als quals ha demanat "entendre's" per a "fixar el rumb de recuperació".

Això sí, el president ha reconegut que "no cal esperar a la unanimitat. Sabem que hi ha forces que s'autoexclouen". "La gravetat de la situació no exigeix que ningú abandoni les seves conviccions, només demanem compassar-les al moment excepcional que ens ha tocat viure". "No hi ha un virus de dretes ni un virus d'esquerres, hi ha un virus que ens amenaça a tots", ha subratllat.

Sánchez s'ha mostrat convençut que aconseguirà esgotar la legislatura, ja que en diverses ocasions s'ha referit als "40 mesos" que resten de mandat dient, a més, que serà "dilatada" i "estable". En aquest sentit, ha apel·lat a la importància d'"enfortir les institucions" en al·lusió a les renovacions pendents del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Constitucional. Aquí, el president del Govern s'ha compromès a afavorir un "nou clima polític d'estabilitat i unitat" davant l'inici d'un curs polític marcat per l'impacte del virus.

A l'acte, celebrat aquest dilluns a la Casa d'Amèrica de Madrid, hi han assistit agents socials, empresaris de l'Ibex i representants de la cultura i l'activisme social. Entre ells, destaca la presència de la presidenta del Banc Santander, Ana Botín, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, el de BBVA, Carlos Torres Vila, el d'Inditex, Pablo Isla, o el de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri. També, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el de Cepyme, Gerardo Cuerva, el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, i el de CCOO, Unai Sordo.

Últimas noticias