Repunta més del que s'esperava la confiança dels inversors de la zona euro l'agost

Així es posa fi a tres mesos consecutius de caigudes de l'índex Sentix

Per

Bolsamania | 07 ago, 2023

La confiança dels inversors a la zona euro repunta més del que s'esperava. L'agost, l'índex Sentix es col·loca a -18,9 des de -22,5 de juliol. El consens esperava que continués caient, fins a -23,4. Es posa així fi a tres mesos consecutius a la baixa.

La dada va ser impulsada completament per un augment a l'indicador d'expectatives futures, que va pujar 7,3 punts, fins a -17,3. Tot i això, la xifra encara "subratlla les actuals condicions de recessió" i suggereix que "la taxa esperada de deteriorament simplement s'està alleujant", apunten des de Sentix.

Per part seva, la valoració de la situació actual es va mantenir estable, en -20,5.

"El sentiment es va recuperar, encara que no prou per revertir completament la caiguda del juliol, ja que l'índex d'Alemanya va caure per quart mes consecutiu", comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

De fet, segons el comunicat de Sentix, la major economia de la zona de l'euro s'està convertint en el malalt de la regió. L'índex d'Alemanya va caure a -30,7, el nivell més baix des de l'octubre del 2022, des de -28,4, a causa d'una caiguda a l'índex de situació actual.

"El repunt de la confiança dels inversors a la zona de l'euro a mitjans del tercer trimestre és una bona notícia, però molt petita". En opinió de Pantheon, "l'índex es manté consistent que el feble creixement del PIB i probablement un enduriment més gran de la política monetària pesaran sobre els mercats financers de la zona euro durant els propers tres mesos".

Últimas noticias