Rajoy garanteix que hi haurà nous pressupostos i nega tenir un 'pla B'

Diu que ara només li preocupa seguir amb les negociacions amb altres partits

Per

Bolsamania | 24 gen, 2018

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que Espanya tindrà nous pressupostos i que serà aviat. En una entrevista a Onda Cero, ha assegurat que no té un 'pla B' per si fracassa la negociació dels pressupostos generals de l'Estat per a 2018 que el seu partit, el PP, ja ha iniciat amb la resta de formacions. La seva idea, segons va dir fa uns dies, és poder aprovar els comptes públics abans que l'any passat (es va fer el 31 de març al Consell de Ministres i a finals de juny a les Corts), i aquest dimecres ha confirmat que està convençut que els PGE tiraran endavant i acabaran aprovant-se.

"No es preocupin, hi haurà nous pressupostos", ha dit Rajoy, que no ha volgut revelar si les negociacions amb altres partits van per bon camí

"No estem fent un 'pla B', estem en converses per intentar aprovar els Pressupostos i quan finalitzin, ja ho explicarem", ha dit el president en ser preguntat sobre això. Així mateix, ha precisat que el pitjor que podria fer perquè sortís malament la negociació és "anar radiont-la o televisionant-la", de manera que prefereix ser discret i limitar-se, de moment, a negociar.

Això sí, ha reconegut que les negociacions amb altres partits no són fàcils i requereixen el seu temps, i ha recordat que l'any passat els Pressupostos es van aprovar el 31 de març i l'economia va evolucionar favorablement malgrat això. "No es preocupin, hi haurà nous pressupostos", ha apuntat el cap de l'Executiu, que ha recordat que, de moment, els que estan en vigor són els de 2017, que van ser prorrogats per a 2018 fins que siguin aprovats els nous.

A més, el president del Govern ha negat que Ciutadans li hagi exigit el cessament de la senadora popular Pilar Barreiro, implicada en el 'cas Púnica', per parlar dels pressupostos. "No entraré en polèmiques amb Ciutadans, perquè ningú d'aquest partit m'ha dit això. Seguirem amb les converses. No m'ho han dit, ja veurem quan m'ho diguin si realment m'ho diuen", ha assenyalat Rajoy. Tot i que, després d'aquestes paraules, el secretari general de la formació taronja al Congrés, Miguel Gutiérrez, ha assegurat que Rajoy sap "perfectament" que les condicions del seu partit per negociar els Pressupostos de 2018 passen perquè aparti Barreiro.

Segons ha dit Gutiérrez en declaracions a la Cambra baixa, Ciutadans ha mantingut ja "diverses reunions" amb el PP i, en concret, amb el grup parlamentari al Congrés, en què han traslladat quins són els seus requisits per seure a negociar els comptes públics. "Ho sap perfectament el president, i si ho no sap, és perquè no l’hi traslladat la seva gent de confiança", ha afirmat.

EQUIPARACIÓ SALARIAL?

Així mateix, en ser preguntat per les diferències salarials que encara perduren entre els homes i les dones que tenen el mateix lloc, el president del Govern ha descartat obligar per llei les empreses privades a l'equiparació salarial. "No ens fiquem en això", ha assegurat Rajoy, que ha aprofitat per recordar que els "governants han de ser molt cauts a l'hora de saber quines són les seves competències".

En aquest sentit, ha recordat que les empreses espanyoles han fet passos "a la bona direcció" per reduir la desigualtat de salaris, i que aquesta ja "ha baixat quatre punts des de l'any 2012", cosa que ha permès a Espanya "estar millor que la mitjana europea". Tot seguit, el cap de l'Executiu ha reconegut que "probablement el ritme hauria de ser més ràpid", encara que ha considerat que "sempre que es donin passos a la bona direcció es fan coses positives". El que no comparteix, ha dit, és que "el govern comenci a fixar" els salaris de les empreses.

Últimas noticias