Powell avisa que retiraran gradualment els estímuls segons es compleixin objectius

Qualsevol canvi en la política de la Fed es produirà "gradualment i amb gran transparència"

Per

Bolsamania | 25 mar, 2021

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha dit en una entrevista al programa Morning Edition de la National Public Ràdio que "a mesura que avancem substancialment cap als nostres objectius, anirem reduint gradualment" les compres de bons per valor de 120.000 milions de dòlars mensuals que realitza la Reserva Federal (Fed). Les seves declaracions, menys 'dovish' de l'habitual, no han agradat a les borses, que han augmentat immediatament les caigudes.

El president de la Fed ha dit també que qualsevol canvi en l'actual política de la Reserva Federal es produirà "gradualment i amb gran transparència" i només després que l'economia hagi sanat més plenament.

Aquestes declaracions de Powell se sumen a les que tant ell, com la secretària del Tresor, Janet Yellen, van fer aquest dimarts i dimecres davant la Cambra de Representants i el Senat dels EUA, unes declaracions durant les quals van mostrar un lleuger optimisme sobre la recuperació dels EUA i durant les quals van insistir que aquesta no està completa.

"La recuperació ha progressat més ràpid que el que generalment s'esperava i sembla estar enfortint-se", explicava Powell davant del Congrés aquesta setmana. El banquer central assegurava que "el pitjor" de la crisi econòmica s'ha aconseguit evitar gràcies a l'acció "decidida i vigorosa" tant del Congrés estatunidenc com de la Fed. No obstant això, alertava que la recuperació "està lluny d'estar completa", per la qual cosa va tornar a insistir que el banc central "continuarà proporcionant a l'economia el suport que necessita durant tant temps com sigui necessari".

Últimas noticias