Patronal i sindicats donen per trencades les negociacions sobre la pujada salarial

Els sindicats perseguien aquesta alça per no perdre poder adquisitiu davant el repunt dels preus

Per

Bolsamania | 05 mai, 2022

Patronal i sindicats han donat per trencades les negociacions al voltant de la pujada salarial per a aquest any. Després d'un últim intent, les dues parts han donat per finalitzades les converses en veure que el pacte era impossible.

"Els sindicats i les organitzacions empresarials negociadores del cinquè Acord d'Ocupació i Negociació Col·lectiva (AENC) donen per tancat el procés de negociació per a aquest any", ha anunciat Comissions Obreres, una de les parts negociadores dins de la taula d'agents socials.

CCOO ha insistit que la clàusula de revisió salarial era fonamental com a única garantia per mantenir el poder adquisitiu dels treballadors enmig d'un entorn d'incertesa i d'alta inflació. "La diferència insalvable està relacionada amb la clàusula de revisió salarial", han recalcat.

Des d'UGT, però, reconeixen que la pujada salarial és un dels punts de l'AENC, però que es poden tornar a asseure per parlar d'altres punts de la negociació col·lectiva, que podrien reprendre's més endavant.

Per part seva, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha avançat en un esdeveniment a Barcelona que també dona per trencades les negociacions atès que els sindicats s'havien "enrocat" en la necessitat de recuperar poder adquisitiu aquest any, el perdut pel increment de la inflació, i que es mantenen en una posició inamovible, tal com recull La Vanguardia.

La patronal, de fet, ha recalcat que les pimes estan patint l'increment dels costos i que gran part dels beneficis de les grans empreses arriben de fora per argumentar la seva posició en contra de la pujada.

Últimas noticias