Pallete, Galán, Torres, Imaz, Sánchez, Escrivà i Calviño, presència espanyola a Davos 2024

La reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial tindrà lloc aquest any del 15 al 19 de gener

Per

Bolsamania | 10 gen, 2024

Actualitzat : 12:10

La reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial tindrà lloc aquest any del 15 al 19 de gener. Davos 2024 comptarà amb 2.800 participants, una xifra rècord, entre els quals destaca la presència espanyola de diversos membres del Govern així com del terreny empresarial espanyol.

"Hem de reunir a Davos la gent apropiada per trobar oportunitats de cooperar en un món cada vegada més desafiant", ha assenyalat el president del Fòrum Econòmic Mundial (WEF), la institució organitzadora, Borge Brende. "És el moment d'unir-se per buscar solucions comunes", ha afegit.

Amb el lema Reconstruir la confiança, la 54a edició d'aquesta reunió té com a objectiu restaurar l'agència col·lectiva i reforçar els principis fonamentals de transparència, coherència i rendició de comptes entre els líders.

Aquesta vegada, la trobada s'organitza sobre quatre àrees: aconseguir seguretat i cooperació en un món fracturat, creant creixement i llocs de treball per a una nova era, la intel·ligència artificial com a motor de l'economia i la societat i una estratègia a llarg termini per al clima, la natura i l'energia.

En la política, el Fòrum de Davos inclou a la seva agenda un discurs especial del president del Govern, Pedro Sánchez, que tindrà lloc el 17 de gener. Un dia abans, el 16 de gener, hi intervindran el ministre per a la Transformació Digital, José Luis Escrivá, i el ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares.

A més, també estarà present la recent estrenada al càrrec de la presidència del Banc Europeu d'Inversions (BEI), Nadia Calviño.

Entre els empresaris espanyols, el 16 gener serà el torn del president del BBVA, Carlos Torres Vila, i el del president i conseller delegat de Telefónica, José María Álvarez-Pallete. El dia 17 serà el president i conseller delegat d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, i el dia 18 el conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz.

De la resta de participants mundials, en destaca la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, la directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, i la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde.

També el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, el d'Argentina, Javier Milei i el de França, Emmanuel Macron, faran la corresponent intervenció al Fòrum.

S'hi sumen altres noms com el del governador del Banc Central de França, François Villeroy de Galhau, el del director executiu de l'Agència Internacional d'Energia (AIE), Fatih Birol, el del comissari d'Economia de la Comissió Europea, Paolo Gentiloni, el del Secretari General de Nacions Unides, António Guterres, o el del director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Al pla empresarial, en destaca Maarten Wetselaar (Cepsa), Cristiano Amon (Qualcomm), Arvind Krishna (IBM), Chuck Robbins (Cisco Systems), Bill Anderson (Bayer), Satya Nadella (Microsoft), Roland Busch (Siemens), Michel Demaré (AstraZeneca) i Albert Bourla (Pfizer).

Últimas noticias