Mor Miguel Blesa per un tret al pit

L'expresident de Bankia ha estat trobat mort a la seva finca de Còrdova amb un tret al pit

Per

Bolsamania | 19 jul, 2017

Actualitzat : 15:35

Miguel Blesa, ha estat trobat sense vida en una finca de Còrdova. L'expresident de Bankia ha aparegut amb un tret al pit provocat per una arma de caça.

Miguel Blesa ha estat trobat sense vida en una finca de Còrdova. L'expresident de Caja Madrid ha aparegut amb un tret al pit provocat per una escopeta de caça.

Segons fonts policials, Blesa es trobava esmorzant amb uns amics en una finca, anomenada 'Puerto del Toro', abans de sortir de cacera. L'expresident, segons apunten aquestes fonts, s'ha aixecat per moure el cotxe i poc després ha estat trobat sense vida.

L'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa ha mort en aquesta finca de Villanueva del Rei (Còrdova) a les 8.40 hores d'aquest dimecres, segons han certificat els serveis sanitaris desplaçats a la zona després de rebre una trucada d'alerta efectuada a les 7.50 hores per un treballador del complex, han informat a Europa Press fonts de la Guàrdia Civil que s'ha fet càrrec de la investigació dels fets.

Miguel Blesa va ser condemnat a sis anys de presó pel judici de les 'targetes black'

Ha estat precisament aquest treballador de la finca privada de 1.600 hectàrees situada a Sierra Morena que ha alertat els Serveis d'Emergències 112. Ha explicat que hi havia una persona que es trobava estesa a terra amb un tret. La mort de Miguel Blesa ha estat certificada a les 8.40 hores, constatant que havia estat causada per la perforació al tòrax d'una bala de rifle.

Agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandància de Còrdova han assumit la investigació sobre la mort de l'exbanquer, condemnat a sis anys pel cas de les 'targetes black' i que s'enfrontava a un altre judici pels sobresous de Caja Madrid. La Guàrdia Civil estudia la hipòtesi que es tracti d'un suïcidi, encara que de moment no hi ha res confirmat.

El passat mes de febrer l'Audiència Nacional va condemnar l'expresident de Caja Madrid a sis anys de presó per apropiació indeguda durant el judici de les famoses 'targetes black'. Miguel Blesa estava esperant la revisió de la sentència al tribunal Suprem, després del recurs que havia presentat, igual que l'altre condemnat en la causa, l'expresident de Bankia Rodrigo Rato. L'Audiència Nacional va decidir no adoptar cap mesura cautelar fins que es resolguessin aquests recursos i la sentència fos ferma, de manera que Blesa es trobava fora de la presó.

QUÈ PASSARÀ DESPRÉS DE LA SEVA MORT?

L'expresident de Caja Madrid anava amb freqüència a caçar amb un grup d'amics a la finca cordovesa de 'Puerto del Toro' on ha estat trobat mort. Ara, després de la seva inesperada mort, seran els seus hereus els que hauran de pagar les indemnitzacions als perjudicats de les actuacions del mort. Tal com ha explicat Ignacio Gordillo, fiscal en excedència de l'Audiència Nacional, en una entrevista a Antena 3, la situació judicial de Miguel Blesa ha canviat perquè la condemna que té per les anomenades 'targetes black' de Caja Madrid s'ha extingit d'acord al Codi Penal.

En concret, diu que "la mort extingeix la responsabilitat penal", i de la mateixa manera les dues causes que té pendents, un pels sobresous i una altra per les preferents, queden sobresegudes, tot i que no hi haurà absolució perquè no pot haver-hi judici. Totes les causes queden sobresegudes automàticament i arxivades, encara que malgrat això sí que romanen vigents totes les causes l'assumpte de la responsabilitat civil. És a dir, preval "l'obligació d'indemnitzar als perjudicats, que es transmet als hereus", ha remarcat Gordillo.

Últimas noticias