Montero diu que aprovaran el projecte de Pressupostos "abans que acabi octubre"

L'Executiu manté el seu "full de ruta" respecte a la presentació dels nous comptes públics

Per

Europa Press | 13 oct, 2020

La portaveu del Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimarts que l'Executiu presentarà "molt aviat" l'esborrany dels Pressupostos de 2021 amb l'objectiu de portar al Consell de Ministres el projecte de llei "abans que acabi el mes d'octubre".

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha indicat que l'Executiu manté el seu "full de ruta" respecte a la presentació dels nous comptes públics.

També ha dit que tot i que cal presentar l'esborrany, és necessari treballar amb la resta de formacions polítiques perquè "no és suficient" el nombre de vots dels grups que componen el Govern de coalició. "Cal buscar aliances i consens per a un Pressupost extraordinari en un moment inèdit de país", ha postil·lat Montero, qui ha subratllat que els comptes inclouran una característica "molt important" per a contribuir a la recuperació en incorporar 25.000 milions d'euros procedents de la UE per a "activar tots els ressorts de canvis transformadors". Per això, ha opinat que caldrà "escoltar" les explicacions de les formacions que no recolzin els Pressupostos.

Aquest dijous, 15 d'octubre, està previst que el Govern enviï en termini a Brussel·les el pla pressupostari de l'any 2021, al costat del nou quadre macroeconòmic, les taxes de referència de dèficit després d'haver suspès les regles fiscals i el límit de despesa no financera (sostre de despesa) dels nous Pressupostos.

La ministra d'Hisenda ja va indicar la setmana passada que la previsió és que els PGE de 2021 vegin la llum en els primers dies de gener, per la qual cosa els comptes públics en vigor de l'any 2018 elaborades per l'anterior Executiu del PP podrien prorrogar-se per tercer any consecutiu per un curt termini de temps.

Últimas noticias