Mario Draghi defensa la continuació dels estímuls del BCE tot i la recuperació i els menors riscos
El president del Banc Central Europeu ha defensat aquest dilluns a l'Eurocambra la necessitat de mantenir una "quantitat substancial d'acomodament monetari"
- "Perquè els preus domèstics s'enforteixin encara més, necessitem unes condicions de finançament acomodatícia", apunta Draghi
- En castellano: Mario Draghi defiende la continuación de los estímulos del BCE a pesar de la recuperación y los menores riesgos
Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), considera necessari mantenir una "quantitat substancial d'acomodament monetari" a causa de l'encara "moderada" inflació subjacent a l'eurozona i malgrat la "sòlida" recuperació i de la reducció dels riscos per al creixement.
El banquer italià ha assenyalat aquest dilluns davant la comissió d'Afers Econòmics i Monetaris de l'Eurocambra que "perquè els preus domèstics s'enforteixin encara més necessitem unes condicions de finançament acomodatícia que depenen en si mateixes d'una quantitat bastant substancial d'acomodament monetària".
"Les pressions inflacionistes subjacents han continuat sent moderades. Les pressions sobre costos domèstics, principalment de salaris, són encara insuficients per donar suport a una convergència sostenible en si mateixa de la inflació cap al nostre objectiu a mitjà termini", ha afegit el president del BCE en declaracions que recull Europa Press.
Draghi ha explicat als eurodiputats que el Consell de Govern del BCE estudiarà durant la reunió de juny unes projeccions actualitzades i una informació "més completa" que permetrà "formular un judici sobre la distribució de riscos sobre les perspectives més probables de creixement i inflació".
"En general, seguim fermament convençuts que una quantitat extraordinària de suport monetaris és encara necessari per al nivell actual que sigui reabsorbit el nivell actual de recursos infrautilitzats i perquè la inflació volti i s'estabilitzi de manera duradora al voltant de nivells propers al 2 % en un horitzó significatiu en el mitjà termini", ha insistit.
El president del BCE ha assenyalat a més que el "repunt" econòmic és cada vegada més "sòlid" i s'està expandint a tots els sectors i països. També ha ressaltat que els riscos pel creixement estan disminuint i altres perills que existien en el passat "retrocedeixen de manera significativa".
En aquest sentit, ha afirmat que el fet que el consum domèstic i la inversió siguin "els principals motors de la recuperació" fa que aquesta sigui "més robusta i resilient" als riscos a la baixa, que estan vinculats principalment "amb factors globals".
No obstant això, Draghi ha assenyalat que aquests senyals "positius" no han de distreure la UE de "la necessitat d’(aconseguir) un creixement econòmic estructural més ferm i més alt", per a la UE és necessari elevar l'increment de la productivitat i adoptar reformes estructurals que donin lloc a un entorn de negocis que faciliti la innovació i un marc legal que s'adapti correctament.
"Si volem assegurar que la nostra unió econòmica i monetària (UME) prosperi, necessitem actualitzar el nostre marc institucional. Això vol dir que hem d'estar preparats per impulsar la innovació on sigui necessari, incloent-hi el funcionament de la UME", ha afirmat.