Madrid presenta el Gran Premi de Fórmula 1 que preveu generar 450 milions l'any

Aquest dimarts se'n desvetllaran tots els detalls en una roda de premsa a IFEMA

Per

Bolsamania | 23 gen, 2024

Madrid presenta aquest dimarts el seu Gran Premi de Fórmula 1. Avui se'n coneixeran tots els detalls, que serà una realitat el 2026 i que suposa la tornada de la F1 a la capital d'Espanya 45 anys després de la carrera que va guanyar el canadenc Jaques Villeneuve al Circuit del Jarama el 1981.

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, que ha evitat manifestar-se fins avui sobre l'esdeveniment, ha dit fa uns dies que tenia "un buit reservat" a la seva agenda per al 23 de gener.

L'agenda de l'Ajuntament de Madrid publica avui que Almeida, juntament amb el president i el CEO de la F1, Stefano Domenicali, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, el president d'IFEMA Madrid, José Vicente de los Mozos, i el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Madrid, Ángel Asensio, participen a la presentació de la Fórmula 1 a Madrid. L'acte tindrà lloc a l'espai WAH-IFEMA Madrid.

450 MILIONS A L'ANY

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va confirmar ahir, en una entrevista a El Mundo, que el Gran Premi de Fórmula 1 torna a la capital. "Madrid tindrà el millor Gran Premi de Fórmula 1, malgrat el desinterès del govern de Sánchez", ha afirmat.

També s'ha dit que es preveu que l'arribada de la F1 a la capital espanyola generi 450 milions d'euros anuals i 10.000 llocs de treball.

"Jo em quedo amb els 450 milions d'euros anuals que donarà Madrid i que al llarg dels anys seran a prop de 10.000 llocs de treball directes, més tots els indirectes, ja que amb un Gran Premi d'aquestes característiques arriben grans hotels, cadenes de restauració i nous llocs de treball", ha reconegut Ayuso a l'entrevista al diari El Mundo.

"M'atreveixo a assegurar que serà el millor Gran Premi de tots els que té la Fórmula 1. Cap altra ciutat ni cap altra regió poden oferir arribar a l'esdeveniment en metro, estar enganxat a un aeroport, a un hospital i a moltes altres infraestructures. Tampoc té aquesta oferta gastronòmica i d'oci nocturn, l'oferta cultural, de medi ambient, de lleure, de naturalesa, de patrimoni cultural…”, ha afegit.

Les 33 edicions passades del Gran Premi d'Espanya s'han disputat al Circuit de Catalunya, a Montmeló (Barcelona), on està previst que es torni a córrer aquest any i el proper.

Últimas noticias