Els aturats als EUA es dispararan a més de 20 milions en un mes amb les dades d'aquest dijous

S'espera que la xifra setmanal de sol·licituds del subsidi d'atur superi els 5 milions

Per

Bolsamania | 16 abr, 2020

El mercat espera que, amb els milions de nord-americans que van sol·licitar el subsidi d'atur la setmana passada, la xifra total durant l'últim mes se situï per sobre dels 20 milions, cosa que posaria en relleu la profunda depressió econòmica causada pel brot de coronavirus. La referència es coneixerà a les 14.30 hora espanyola i s'estimen més de 5 milions de peticions de desocupació addicionals només aquesta setmana passada.

L'informe setmanal de peticions del subsidi d'atur del Departament de Treball d'aquest dijous es coneixerà després de les pèssimes dades del dimecres, que van mostrar una caiguda rècord de les vendes al detall al març als EUA, i la major disminució de la producció de les fàbriques des de 1946.

Els economistes prediuen que l'economia, que creuen que ja està en recessió, es va contreure durant el primer trimestre al ritme més fort des de la Segona Guerra Mundial.

"El descens de l'activitat econòmica (als EUA) és impressionant", va declarar a Reuters Joel Naroff, economista cap de Naroff Economics. "Tot i que veurem un repunt inicial quan l'economia es reobri, la força i durada d'aquesta recuperació no és gens clara", va advertir.

Les sol·licituds inicials del subsidi d'atur probablement ascendiran a 5,105 milions en la setmana que va acabar l'11 d'abril, segons una enquesta d'economistes de Reuters, una xifra sorprenent, encara que inferior als 6,606 milions de la setmana anterior. Les estimacions de l'enquesta van arribar als 8 milions.

Seguint el pronòstic, les dades de les sol·licituds de la setmana passada farien pujar el total a més de 20 milions des de la setmana que va acabar el 21 de març.

Els economistes estan dividits quant a si la disminució setmanal anticipada de les sol·licituds suggereix que les sol·licituds van arribar a un màxim de 6,867 milions en la setmana que va acabar el 28 de març, o si les oficines d'ocupació estatals, aclaparades, no van poder processar el devessall de sol·licituds.

"Pronostiquem que les xifres de sol·licituds seguiran essent molt altes durant les setmanes vinents, mentre els estats lluiten per eliminar els endarreriments i més companyies acomiaden treballadors en resposta al tancament", va indicar Joseph Briggs, economista de Goldman Sachs a Nova York.

"Amb aquesta setmana inclosa, actualment preveiem 20 milions addicionals de sol·licituds inicials del subsidi d'atur fins a finals de maig, i posteriorment esperem que es redueixin a nivells consistents amb recessions anteriors", va afegir.

Últimas noticias