L'oferta d'habitatges en venda es redueix el 7% durant el tercer trimestre

Durant el segon trimestre, la reducció de l'oferta va ser del 8%, segons dades d'idealista

Per

Bolsamania | 13 oct, 2022

L'oferta d'habitatges en venda s'ha reduït un 7% durant el tercer trimestre en comparació del mateix període de l'any passat. El segon trimestre, la reducció de l'oferta va ser del 8%, "per la qual cosa el fenomen podria estar alentint-se lleugerament", segons apunta un estudi publicat per idealista.

Per capitals, la majoria ara té menys habitatges en venda dels que hi havia fa un any. La reducció és del 28% a Santander i arriba al 26% a Alacant. El segueixen les caigudes de València (-24%), Valladolid (-24%), Santa Cruz de Tenerife (-22%), Guadalajara (-22%), Sant Sebastià (-21%) i Màlaga (-20%).

D'entre els grans mercats, l'oferta també s'ha reduït a Palma (-19%), Bilbao (-14%), Sevilla (-13%), Madrid i Barcelona (-9% en els dos casos).

Tot i així, l'estoc en venda ha crescut en 10 ciutats més amb Jaén al capdavant (23%). La segueixen Lleó (13%) i Conca (12%). Amb increments d'un sol dígit les segueixen Ourense (7%), Còrdova (7%), Girona (6%), Albacete (6%), Sòria (4%), Zamora (4%) i Càceres (3%). A Palència, l'estoc d'habitatge en venda s'ha mantingut estable durant el darrer any.

A nivell provincial la situació ha estat similar a l'últim any. Valladolid registra la caiguda més gran d'oferta, amb un 25% menys que fa un any. La segueixen Osca (-23%), Balears i Guipúscoa (-21% en els dos casos). A continuació se situen els descensos de Las Palmas (-18%), Biscaia (-14%), Segòvia, Màlaga, València, Santa Cruz de Tenerife i Àlaba (-13% en els 5 casos). A la Comunitat de Madrid l'oferta s'ha reduït un 8%, mentres que a la província de Barcelona ha estat del 3%.

Jaén, per part seva, ha vist com el seu estoc d'habitatges en venda creixia un 17%, seguida per Càceres (16%), Còrdova (12%) i Lleó (9%). La llista de províncies on l'oferta ha crescut es completa amb Albacete (7%), Conca (6%), Ciudad Real (5%), Terol (4%), Ourense (4%), Granada i Múrcia (3% a ambdues províncies). A Zamora, Almeria, Tarragona i Badajoz no hi ha hagut canvis en la mida de l'estoc.

Últimas noticias