L'IPC d'Espanya puja fins al 5,5% l'octubre i marca màxims de 29 anys

L'IPC subjacent augmenta quatre dècimes, fins a l'1,4%

Per

Bolsamania | 28 oct, 2021

La pujada dels preus escala a Espanya fins a màxims dels darrers 29 anys. L'índex de preus del consum (IPC) ha pujat fins al 5,5% l'octubre en taxa interanual, segons ha confirmat la dada avançada publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El consens anticipava una pujada molt més baixa, fins al 4,5%.

La taxa general d'inflació espanyola escala així des del 4% interanual registrada al setembre, a causa de la pujada dels preus de l'electricitat i l'energia, principalment.

"En aquest comportament destaquen les pujades dels preus de l'electricitat i, en menor mesura, els carburants i lubrificants per a vehicles personals i el gas, davant dels descensos registrats l'octubre de l'any passat", explica l'INE.

"Per la seva banda, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) augmenta quatre dècimes, fins a l'1,4%, de manera que se situa més de quatre punts per sota de la de l'IPC general. Aquesta és la diferència més alta entre les dues taxes des del començament de la sèrie, a l'agost de 1986", afegeix l'INE.

Els preus de consum registren a l'octubre una taxa del 2,0% respecte al setembre, segons l'indicador avançat de l'IPC. Aquesta xifra supera àmpliament la previsió del consens de l'1,2%.

Font: INE

Últimas noticias