L'euro torna a apuntar els recents màxims i la lliura, en mans de les enquestes

La debilitat del dòlar dóna ales a la divisa comunitària

Per

Bolsamania | 01 jun, 2017

Juny arrenca al mercat de les divises amb una extensió de la volatilitat que s'ha vist durant les últimes sessions i que ha tornat a impulsar l'euro fins gairebé arribar als màxims recents contra el dòlar, mentre la lliura segueix presa de la incertesa política al voltant de les eleccions que se celebren el 8 de juny al Regne Unit. La divisa comunitària ha estès els guanys d'un 0,7% dimecres i espera el resultat de les dades d'ocupació privada als EUA per ratificar el seu domini sobre el 'bitllet verd'.

Maig s'ha saldat com el pitjor mes per al dòlar contra el seu rival europea en gairebé un any, amb una apreciació de la 'moneda única' d'un 3,4%, que afavoreix, d'antuvi i com es pot observar en el gràfic setmanal, "un moviment de continuïtat cap a la zona dels 1,1500 dòlars aproximadament, la part superior del canal baixista en què es troba encaixat l’encreuament des de fa una mica més de dos anys", indica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Però aquest expert crida la prudència, ja que "si bé és cert que en gràfic diari observem una impecable tendència alcista des de començaments d'any no convé, de moment, 'llançar les campanes al vol' ja que en termes de mig i de llarg termini l'encreuament continua immers dins d'una clara tendència baixista".

En qualsevol cas, això és suficient per posar nerviós el Banc Central Europeu (BCE). Els nivells de preu actuals de la moneda compartida afegiran pressió al supervisor monetari durant la reunió del 8 de juny, tot i que el president de l'entitat, Mario Draghi, ha defensat que els estímuls seguiran com estan de moment. No obstant això, el mercat espera un canvi en el discurs del banquer central que apunti a un canvi en la seva política cap a finals d'any.

En el curt termini, les dades ADP d'ocupació privada dels EUA captaran l'atenció dels operadors. S'esperen uns resultats en línia amb el mes passat, al voltant dels 181.000 nous llocs de treball creats al mes de maig. "Serà el segon mes consecutiu amb un avanç per sota dels 200.000 nous llocs de treball creats", indica Michael Hewson, analista de CMC Markets.

LA LLIURA, EN MANS DE LES ENQUESTES

L'altra gran protagonista de les últimes jornades és la divisa britànica que ha pagat el preu de la prima de risc polític que s'acarnissa en la seva operativa i la manté subjugada contra el dòlar i, especialment, contra l'euro. El cable (lliura/dòlar) es manté pressionat per sota dels 1,2900 dòlars, enmig de les turbulències polítiques que s'acosten al país, si fem cas a les últimes enquestes d'intenció de vot que donen un estret marge d'avantatge als conservadors de Theresa May.

L'avantatge de 20 punts que ostentaven els 'tories' fa una mica més de dues setmanes s'ha anat retallant fins quedar-se en tres punts, segons el més recent sondeig de YouGovt, cosa que apunta a la possibilitat que la majoria dels conservadors es vegi retallada i el nombre de diputats a la cambra dels Comuns que obtinguin amb els laboristes faci difícil formar govern.

No obstant això, des d'un punt de vista tècnic, l'encreuament es manté recolzat pel suport dels 1,2750 dòlars i, mentre no perfori aquest preu, "la tendència alcista de curt termini es manté intacta", assenyala Hewson. L'euro/lliura, es manté alcista, però "la sentència per segona vegada en l'àrea de les 0,8750 lliures cosa que podria indicar un moviment baixista amb suport en el preu de les 0,8680 lliures", assenyala l'analista de CMC Markets.

Últimas noticias