L'euro rebota amb energia, impulsat per la rebaixa de la tensió a Itàlia

La divisa comunitària s'enfila per sobre dels 1,17 dòlars

Per

Bolsamania | 31 mai, 2018

L'euro respira. El rebot d'alleujament arrencat aquest dimecres en la cotització de la moneda única s'ha convertit en un ral·li d'un 1,7% des dels recents mínims de 10 mesos de dimarts als 1,1510 dòlars. La divisa compartida es canvia de mans per sobre dels 1,17 dòlars, animada per les bones notícies que arriben des d'Itàlia, on els antics socis de la coalició antisistema han reprès les seves converses per formar govern.

El primer ministre italià Carlo Cottarelli -designat pel president de la república- va dir dimecres que havien sorgit possibilitats "per al naixement d'un govern polític", suggerint que serien les forces del Quirinal, en lloc de tecnòcrates com ell, que podrien treure el país del mal pas.

Aquest canvi de rumb ha afluixat els temors que unes noves eleccions italianes poguessin reforçar els partits antieuropeistes i que es prenguessin com un referèndum de facto sobre l'euro. Tots els mercats es van relaxar dimecres després d'aquesta notícia, especialment el del deute, on els rendiments dels bons italians es van reduir després de disparar-se bruscament dimarts. En concret, el deute a dos anys ha caigut fins a l’1,75%.

Segons els analistes, tant el rebot dels preus de la renda fixa italiana com el de l'euro demostren que dimarts va ser el clímax de la crisi política del país transalpí per a les principals places financeres. En concret, "els 1,15 dòlars representen un sòl per a l'euro per ara", indiquen diversos experts.

"El perill de veritat per a la "moneda única" vindria de la mà de la perforació dels 1,15 dòlars després del rebot en curs, ja que l'encreuament no podria estar confirmant una clara figura d'implicacions baixistes, amb objectiu en els mínims de 2017 (1,0394)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"A mesura que els diferencials dels bons italians es vagin reduint, tornaran les compres a l'euro", assenyalen analistes de Barclays. "Però la situació encara és tèrbola i no està gens clar si la recuperació de l'euro serà completa", assenyalen des de Barclays.

L'EURO SEGUIRÀ DEPRIMIT

Un tema subjacent que ha empès l'euro a la baixa des de mitjans d'abril és la desacceleració a Europa i el retrocés posterior a les expectatives d'una pujada anticipada del Banc Central Europeu, de manera que els experts insisteixen que la moneda seguirà deprimida.

La moneda comuna ha perdut un 3,53% des del començament del mes, la major caiguda des del 3,57% que es va deixar al desembre de 2016.

Últimas noticias