L’ethereum regna entre les monedes virtuals, mentre que la història juga a favor de bitcoin
La moneda virtual dels contractes intel·ligents encadena dos dies de pujades de doble dígit i s'encamina cap als 800 dòlars
- Maig, un bon mes per al bitcoin
- En castellano: El ethereum reina entre las 'criptos', mientras que la historia juega a favor del bitcoin
Actualitzat : 13:21
La dita "sell in may and go away" (vendre al maig i marxar) no s'aplica a les monedes virtuals, almenys de moment. El cinquè mes de l'any és tradicionalment un període durant el qual les borses solen mostrar debilitat i tenint en compte la correlació que s'ha donat entre Wall Street i els actius digitals -especialment el bitcoin- en aquest 2018, els operadors estan preocupats perquè les compres es retirin de les monedes de xifrat. Però, per ara, no és així, el mercat dels més de 1.600 tokens i actius virtuals segueix als 450.000 milions de dòlars i el verd s'imposa.
El bitcoin puja un 5% per sobre dels 9.500 dòlars, però és l’ethereum que aglutina les majors compres aquest divendres, en una segona jornada consecutiva durant la qual la creació de Vitalik Buterin experimenta un auge de doble dígit i posa rumb als 800 dòlars.
La segona moneda virtual més operada del món segueix vent en popa i deixa enrere una setmana d'estancament dels preus que va tancar amb un trencament tècnica important per sobre de la marca dels 700 dòlars "i serveix com a confirmació molt anticipada del potencial a llarg termini de la segona cadena de blocs més valuosa del món", assegura Naeem Aslam, analista de Think Markets. Durant els últims 30 dies el preu d'aquesta moneda virtual s'ha disparat gairebé un 84%.
Les ofertes inicials de monedes reemplaçaran les formes tradicionals de recaptació de fons
"El bitcoin podrà ser el rei del món criptogràfic, però aquells que entenen la tecnologia que sustenta l’ethereum, no vendran a curt termini", argumenta l'expert. La majoria de les emissions inicials de monedes (ICOS per les sigles en anglès) es basen en el protocol d'ethereum, cosa que significa que executar una ICO requereix primer adquirir ethereums. "En el cas que la tendència de les emissions de tokens a canvi de finançament continuï, predic que les ofertes inicials de monedes reemplaçaran les formes tradicionals de recaptació de fons i que l’ethereum arribarà a nous màxims vertiginosos", afegeix Aslam.
Perquè això passi, aquesta nova forma de finançament ha de superar els obstacles reguladors als quals s'enfronta, principalment als EUA, on la Securities Exchange Comission (SEC) vol que totes aquestes iniciatives es considerin com emissions de valors i, per tant, s'emetin sota les normes que regulen les Ofertes Inicials de Valors. A Europa, s'espera que el regulador nord-americà mogui fitxa, però la tendència apunta que seguirà les petjades.
L'analista de Think Markets també assenyala que perquè l’ethereum mantingui el seu ritme, la comunitat que el sustenta necessita posar-se d'acord sobre qüestions controvertides clau com el subministrament d'ethers, la recuperació de fons perduts i el proper nou maquinari de mineria, per esmentar només alguns. "Ja vam veure com funciona la controvèrsia amb el bitcoin al passat. Miners, desenvolupadors i usuaris han expressat opinions contradictòries al llarg de la història del bitcoin, especialment durant la bifurcació a l'agost de 2017", recorda l'expert. "El mateix està passant ara amb l’ethereum", sentencia.
LA HISTÒRIA, A FAVOR DEL BITCOIN
La més operada de les monedes virtuals, per la seva banda, també es beneficia de les bones notícies que arriben des de la banca d'inversió. Després dels rumors que Goldman Sachs estava preparant una taula d'operacions amb el bitcoin, finalment l'entitat capitanejada per Lloyd Blankfein va revelar que comercialitzarà amb els futurs del bitcoin "durant les pròximes setmanes", segons publica The New York Times.
A més, experts com Omkar Godbole, de CoinDesk, assenyalen que l'anàlisi històrica de les dades recolzen un auge al maig de la de Satoshi Nakamoto. Només al maig de l'any passat es va apreciar en un 73%, ja que va passar de 1.348 a 2.330 dòlars. "En els anys durant els quals el preu va caure, 2015 i 2013, el declivi va ser moderat, del 10%. A més, a la reina de les monedes virtuals li ha anat bé cada segon trimestre des de la seva creació: la pujada més alta va ser del 1.964% monedes virtuals el segon trimestre de 2011, quan el bitcoin va saltar de 0,78 a 16,10 dòlars. "Clarament, la història està al costat dels alcistes", assegura Godbole.