L'escassetat porta els supermercats del Regne Unit a racionar les fruites i verdures

Tesco, per exemple, ha limitat la compra de tomàquets, pebrots i cogombres a tres articles per client

Per

Bolsamania | 28 feb, 2023

L'escassetat de subministraments al Regne Unit està provocant que els supermercats britànics estiguin racionant productes com les fruites i les verdures.

El ministre d'Alimentació, Agricultura i Pesca del Regne Unit, Mark Spencer, ha assegurat que havia mantingut converses amb els minoristes sobre com estan responent a l'escassetat i els va demanar que es preparessin per a incidents futurs.

"Sé que les famílies esperen que els productes frescos que necessiten estiguin als prestatges quan van a la seva botiga. És per això que faig una crida als caps dels supermercats per esbrinar què estan fent per tornar a omplir els prestatges i per descriure com podem evitar que això es repeteixi", ha assenyalat.

El govern britànic assegura que això no té el Brexit com un factor i que es deu a les condicions climàtiques adverses. Cadenes de supermercats com Tesco, Aldi, Asda i Morrisons ja apliquen restriccions als clients.

Tesco, per exemple, ha limitat les compres de tomàquets, pebrots i cogombres a tres articles per client. Morrisons limita els compradors a dos articles per a cogombres, enciam, tomàquets i pebrots. Asda ha establert un límit de tres articles per a enciam, bosses d'amanida, coliflor i gerds.

El director d'Aliments i Sostenibilitat del British Retail Consortium, Andrew Opie, ha reconegut en un comunicat que la situació ha arribat a un punt crític i espera que la interrupció de subministrament duri algunes setmanes.

Últimas noticias