Les vendes del comerç al detall s'acceleren el maig i creixen un 6,6%

L'ocupació al sector del comerç al detall presenta el maig una variació de l'1,6%

Per

Bolsamania | 28 jun, 2023

Les vendes del comerç al detall van registrar un creixement del 6,6% el maig respecte al mateix mes de l'any anterior, xifra que suposa 1,5 punts per sobre de la taxa del mes anterior, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'índex general a preus constants sense incloure estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari registra una variació anual del 7,6% el maig. Si desglossem aquestes vendes per tipus de producte, Alimentació puja un 3,2% i Resta, un 12,8%.

Per CA, les vendes pugen en taxa anual a totes al maig. Illes Balears (15,2%), Comunitat de Madrid (10,1%) i Catalunya (7,6%) registren els augments més grans. Per part seva, Castella i Lleó (0,3%), Regió de Múrcia (1,6%) i Comunitat Foral de Navarra (1,9%) presenten els menors increments.

Pel que fa a l'índex d'ocupació al sector del comerç al detall, presenta el maig una variació de l'1,6% respecte al mateix mes del 2022. Aquesta taxa se situa quatre dècimes per sota de la registrada l'abril. A les estacions de servei l'ocupació puja un 1,8%.

L'ocupació del comerç al detall augmenta en 13 comunitats en taxa anual. Illes Balears en registra el major increment (5,7%).

Últimas noticias