Les vendes del comerç al detall repunten un 2,1% al gener, sumant 14 mesos a l'alça

Suposa un punt per sobre de la taxa del mes anterior, segons les dades publicades per l'INE

Per

Bolsamania | 11 mar, 2024

Les vendes del comerç al detall repunten un 2,1% al gener enfront del mateix mes de l'any passat, xifra que suposa un punt per sobre de la taxa del mes anterior. A més, ja sumen 14 mesos a l'alça, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A preus constants corregit d'efectes estacionals i de calendari, el volum al detall va créixer un 0,3% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és 2,4 punts inferior a la registrada al desembre.

En taxa mensual, les vendes van registrar un descens del 0,5%, una xifra sis dècimes superior a la del mes anterior. Tot i això, aquesta taxa mensual fa dos mesos seguits que es troba en negatiu.

Totes les maneres de distribució van presentar taxes mensuals negatives, excepte les empreses unilocalitzades que van augmentar un 0,2%. Les grans superfícies van presentar la disminució més gran, un 1,9%. Per part seva, l'índex general sense estacions de servei va registrar una taxa mensual del 0,3%. Per producte i tipus d'activitats, Alimentació va disminuir un 1,1% i Resta, un 1,2%.

Per CA, les vendes al detall a preus constants van pujar al gener en taxa anual a totes elles.

Pel que fa a l'ocupació, l'ocupació al sector del comerç al detall va créixer al gener un 1,9% respecte al mateix mes del 2023. Aquesta taxa es va situar tres dècimes per sota de la registrada al desembre, però la dada encadena 33 mesos amb taxes positives.

Últimas noticias