Les vendes al detall dels EUA perden impuls per la variant delta

Els analistes redueixen les seves previsions pel "major impacte" de la pandèmia a l'agost

Per

Bolsamania | 17 ago, 2021

Les vendes del comerç minorista dels EUA han caigut un 1,1% el juliol respecte al mes anterior, quan havien augmentat un 0,7%, arribant així als 617.719 milions de dòlars, segons el Departament de Comerç del país.

No obstant això, si es comparen aquestes xifres amb les de l'any 2020, quan encara existien grans restriccions al comerç i als viatges a causa de l'expansió del coronavirus, aquesta dada reporta un creixement del 15,8%.

Excloent-ne les vendes d'automòbils, components i benzina, les vendes al detall de juliol han retrocedit un 0,7%, després d'haver augmentat un 1,3% al juny i davant el descens del 0,1% previst.

"És probable que l'impacte de la variant delta sigui més gran a l'agost, per la qual cosa hem de reduir les nostres previsions per al consum del tercer trimestre de manera força dràstica", afirmen des de Pantheon Macroeconomics, "fins al 3% anualitzat enfront del 6% anterior".

Així mateix, sostenen que "és impossible separar l'impacte de l'esvaniment de l'estímul del possible cop a causa de la pandèmia, que va començar a afectar els indicadors en temps real com les xifres de comensals de restaurants i passatgers d'aerolínies a finals de juliol".

Últimas noticias