Les vendes al detall del Regne Unit cauen un 0,3% l'octubre, al nivell més baix des del 2021

Els volums de les vendes al detall van ser un 3,1% més baixos en comparació amb just abans de la pandèmia

Per

Bolsamania | 17 nov, 2023

Les vendes del comerç al detall del Regne Unit cauen un 0,3% l'octubre, enfront de la caiguda de l'1,1% el setembre. Això suposa que els volums de vendes al detall es van col·locar al nivell més baix des del febrer del 2021. A més, van ser un 3,1% més baixos en comparació amb just abans de la pandèmia.

Segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS), les vendes de combustibles per a automòbils van caure un 2% l'octubre, les de les botigues d'alimentació van baixar un 0,3% i els volums de vendes de les botigues no alimentàries van baixar un 0,2%.

Els supermercats van registrar un augment en el volum de vendes del 0,2%, mentre que tant les botigues especialitzades en alimentació (com ara carnisseries i fleques) com les d'alcohol i tabac van registrar caigudes del 4,2% i 10,4%, respectivament.

Dins dels sectors no alimentaris, les botigues de roba van informar d'una caiguda del 0,9% en els volums de vendes, cosa que han atribuït al clima inusualment càlid, particularment a principis de mes. El volum de vendes de les botigues d'articles per a la llar va caure un 1,1%, principalment a causa de la caiguda de les botigues de mobles.

Mentrestant, els volums de vendes dels grans magatzems van caure un 0,1%, cosa que alguns minoristes van suggerir que es va deure a una caiguda en la confiança del consumidor.

"La nova caiguda de les vendes al detall l'octubre, que les va deixar un 3,9% per sota del seu nivell mitjà del 2022, probablement es reverteixi en els propers mesos, a causa del sòlid creixement dels ingressos reals disponibles de les llars", estimen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Creuen "que l'augment dels ingressos reals serà prou gran per permetre un estalvi addicional sense impedir una recuperació del consum". En conjunt, esperen un creixement intertrimestral de la despesa real de les llars del 0,5% al quart trimestre i un revertiment de la caiguda del 0,4% al tercer trimestre.

"La baixada d'octubre va deixar les vendes amb una caiguda de l'1,1% en termes trimestrals, cosa que suggereix que, si bé és d'hora, és probable que el sector de vendes al detall llasti el creixement del producte interior brut (PIB) al quart trimestre", apunten a EY ITEM Club.

Segons la seva opinió, "si analitzem els moviments mensuals, les vendes al detall han disminuït des de principis d'any. I és poc probable que el sector experimenti un repunt significatiu a curt termini".

Últimas noticias