Les vendes al detall de la Xina superen previsions, però la producció industrial decep

La inversió en actius fixos també s'ha situat per sota del que s'esperava al maig

Per

Bolsamania | 17 jun, 2024

Dades econòmiques mixtes a la Xina. Les vendes al detall del maig han repuntat un 3,7%, per sobre del 3% esperat i del 2,3% registrat a l'abril. Tot i això, la producció industrial del mateix mes ha pujat un 5,6%, per sota del 6% anticipat i del 6,7% anterior. A més, la inversió en actius fixos ha repuntat un 4%, per sota del 4,2% esperat.

La retallada de la inversió en actius fixos ha estat causada per una caiguda més pronunciada en la inversió immobiliària, segons ha confirmat l'Oficina Nacional d'Estadístiques (NBS, per les sigles en anglès).

Segons aquest organisme, excloent-ne els actius immobiliaris, la inversió total en actius fixos va ser un 8,6% més gran en comparació amb el maig de l'any passat. Això indica que el sector immobiliari del país continua sense recuperar-se i és el principal llast per al creixement.

En aquest sentit, els preus de l'habitatge van baixar el 0,7% al maig, el desè descens interanual consecutiu i la caiguda més important des del 2014. En taxa interanual, el preu de l'habitatge s'ha reduït un 3,7%.

D'altra banda, la taxa d'atur urbà es va mantenir estable al 5% al ​​maig, sense canvis des de l'abril, i 0,2 punts percentuals menys que la del maig del 2023.

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

Els experts d'Oxford Economics qualifiquen com a "poc convincent" l'"impuls de l'activitat fora de les 'noves' indústries", cosa que "suggereix que el recent augment de l'estímul fiscal i immobiliari no ha millorat (encara) la confiança dels consumidors i els inversors".

Segons la seva opinió, "el creixement de les vendes al detall va ser una sorpresa positiva, però probablement es deu en part a la concentració anticipada de la despesa i als efectes de base favorables".

"Ara són necessàries i probables mesures de flexibilització immobiliària més contundents, en lloc del lent degoteig de mesures incrementals observades l'any passat, si les autoritats volen dissenyar amb èxit el desitjat camí de correcció superficial dels preus de l'habitatge", conclouen.

En aquest sentit, el Banc Popular de la Xina ha mantingut al 2,5% la taxa dels préstecs a un any, l'anomenada facilitat de crèdit a mitjà termini, en línia amb el que s'esperava. A més, ha retirat 55.000 milions de iuans (7.600 milions de dòlars) nets del sistema bancari per evitar una liquiditat excessiva.

Últimas noticias