Les vendes al detall cauen un 0,2% a la zona euro i un 0,3% a la UE el juliol

En comparació amb el juliol del 2022, el volum baixa un 1% a la zona de l'euro i un 1,2% a la UE

Per

Bolsamania | 06 set, 2023

Les vendes del comerç al detall cauen el juliol un 0,2% a la zona de l'euro i un 0,3% a la Unió Europea (UE) en comparació amb el mes anterior, segons les dades d'Eurostat, l'oficina estadística comunitària.

Enfront del juliol del 2022, el volum al detall baixa un 1% a la zona euro i un 1,2% a la UE.

A nivell intermensual, el volum del comerç al detall va disminuir un 1,2% en el cas dels combustibles per a automòbils, mentre que va augmentar un 0,4% al d'aliments, begudes i tabac i un 0,5% al dels productes no alimentaris.

A la UE, per la seva banda, el volum del comerç al detall va baixar un 1,1% en el cas dels combustibles per a automòbils, mentre que es va incrementar un 0,2% en el cas dels aliments, begudes i tabac i un 0,6% al dels productes no alimentaris.

Entre els Estats membres sobre els quals es disposa dades, els descensos mensuals més importants del volum total del comerç al detall es van registrar a Dinamarca i Irlanda (els dos -2,3%), els Països Baixos (-1,4%) i Luxemburg (-1,3%). Els majors augments es van observar a Portugal (+1,1%), Suècia (+1,0%) i Xipre (+0,8%).

En comparació anual, a la zona euro, el volum del comerç al detall va baixar un 3,4% per a carburants d'automoció i un 2,2% per a aliments, begudes i tabac, mentre que va créixer un 1,1% per als productes no alimentaris.

En el cas de la UE, el volum del comerç al detall va caure un 3,9% en el cas dels combustibles per a automòbils i un 2,4% en el d'aliments, begudes i tabac, mentre que va créixer un 0,7% en el dels productes no alimentaris.

Per països, les majors disminucions anuals del volum total del comerç al detall es van registrar a Eslovènia (-16,3%), Estònia (-8,6%) i Hongria (-7,6%). Els augments més importants es van observar a Espanya (+8,6%), Xipre (+8,0%) i Luxemburg (+6,9%).

"La recuperació del comerç al detall és decebedora fins ara. No obstant això, n'esperem un augment més gran. Això és perquè pensem que la contínua caiguda de la inflació i un probable repunt del creixement dels salaris ajudaran a alleujar la pressió sobre els ingressos reals, recolzant la despesa", expliquen des de Pantheon Macroeconomics.

"Les vendes al detall continuen amb la constant tendència baixista observada des de finals del 2021 i es poden contreure durant el tercer trimestre, ja que els febles ingressos reals i la deprimida confiança dels consumidors continuen pesant sobre la despesa, i els ajustats mercats laborals que impulsen el creixement dels salaris només ho compensen parcialment", indiquen els experts d'Oxford Economics.

Últimas noticias