Les monedes digitals perden 350.000 milions de dòlars en 10 dies i el bitcoin baixa de 10.000 dòlars

La capitalització total del mercat cedeix per sota dels 450.000 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 17 gen, 2018

Actualitzat : 17:36

350.000 milions de dòlars esborrats en 10 dies, més de 250.000 en menys de 48 hores. El mercat de les monedes de xifrat manté les seves fortes pèrdues aquest dimecres, amb caigudes de dos dígits en les principals monedes virtuals que van del 17% al bitcoin al 30% del ripple. La capitalització total ha seguit lliscant per sota de la barrera dels 500.000 milions de dòlars -440.000 milions- després d'haver perdut 150.000 milions en tot just dotze hores entre dilluns i dimarts.

La reina dels actius digitals ha acabat cedint al nivell psicològic dels 10.000 dòlars que va conquistar a finals de novembre i a l'índex de 'CoinDesk' cau fins als 9.500 dòlars. La seva correcció ja és més del 50% des dels màxims als 20.000 dòlars de fa un mes. L’etereum també perd la barrera dels 1.000 dòlars que va superar a l’inici d'any, mentre el ripple i el bitcoin cash experimenten el cop més dur i acumulen caigudes del 80%, el primer, i el 55% el segon des dels màxims de principis de gener i finals de desembre, respectivament.

L'aguda correcció obeeix a les informacions publicades sobre diversos reguladors asiàtics que planegen estrènyer el setge sobre les divises digitals. Els inversors han estat desfent de les seves posicions en aquest mercat davant l'amenaça de les autoritats sud-coreanes de prohibir les operacions amb aquests actius i tancar les plataformes d'intercanvi.

Després de suavitzar les declaracions del ministre de Justícia, Park Sang-ki, que va assegurar que estaven treballant en aquest legislació, i apuntar que la normativa estava lluny de ser aprovada, el ministre de Finances, Kim Dong-yeon, va tornar a sembrar el pessimisme. Va assegurar en una emissora de ràdio local que el Govern presentarà un seguit de mesures per reprimir la bogeria de la inversió en moneda digital que ha qualificat d'"irracional".

HA ESCLATAT LA BOMBOLLA?

La verticalitat de la caiguda ha portat els participants del mercat a començar a preguntar-se si estem davant el temut esclat de la bombolla que tan llargament han vaticinat primeres espases de Wall Street com el magnat Warren Buffett, que recentment ha insistit que les monedes digitals "acabarien malament". Dennis de Jong, director d'Ufx.com ha assenyalat que encara és aviat per suggerir que la catàstrofe ha arribat i que "aquest podria ser l''ajust de preu' del qual els experts del mercat havien advertit últimament". Cal assenyalar que tot i que la rectificació total supera un terç del valor total de les monedes digitals i que el bitcoin ha cedit la meitat de la seva cotització des de la seva marca històrica del 20 de desembre, encara acumula una apreciació d'un 900% durant els 12 últims mesos.

"La majoria d'aquests experts sostenen que la volatilitat del mercat és d'esperar, així que no ha de sorprendre veure un ressorgiment en bitcoin durant les pròximes setmanes, és poc probable que hagi arribat el moment perquè es vegin sortides del mercat a gran escala causades pel pànic", arrodoneix De Jong.

BANCS CENTRALS, EN ALERTA

D'altra banda, el Banc Central d'Indonèsia ha rebutjat la legitimitat dels pagaments amb moneda digital i ha rebutjat que puguin usar-se com monedes de curs legal al país. Encara a Àsia, informacions de Reuters apunten que el Banc Popular de la Xina continua buscant acabar amb les monedes virtuals. Un article explica que els oficials del supervisor han assenyalat que les autoritats haurien de prohibir el comerç centralitzat de monedes virtuals, així com de les persones i les empreses que brinden serveis relacionats.

El Govern xinès continuarà exercint pressió sobre el comerç de divises virtuals i evitarà l'acumulació de riscos en aquest mercat

En un comunicat intern que detalla els debats en una reunió de reguladors d'Internet i altres responsables polítics la setmana passada, el vicegovernador del PBoC, Pa Gongsheng, va dir que el govern continuarà exercint pressió sobre el comerç de divises virtual i evitarà l'acumulació de riscos en aquest mercat.

Aquestes mesures se sumen a la persecució contra les empreses de minat -resolució de problemes matemàtics en la blockchain- de bitcoins, que representa uns dos terços del volum mundial de potència computacional a la xarxa del bitcoin. Tot i que aquestes empreses busquen pastures més verdes a Suïssa i el Canadà, els operadors es mantenen en estat d'alerta.

Aquests motius, més una rectificació del sistema mitjançant el qual el comparador àmpliament usat pels inversors, CoinMarketCap, en què precisament va eliminar les plataformes de comerç sud-coreanes dels seus càlculs per provocar desviacions de fins al 30%, han provocat que l'acumulat del mercat es precipiti cap als 500.000 milions de dòlars després d'assolir una fita més enllà dels 800.000 milions el 7 de gener.

Últimas noticias