Les causes de la nova correcció en les monedes digitals: el ripple i el bitcoin naufraguen a causa de la Xina i Corea del Sud

El comprador més important del mercat, CoinmarketCap elimina tres plataformes d'intercanvi sud-coreanes de l'índex amb el qual mesura la cotització de les monedes digitals

Per

Bolsamania | 09 gen, 2018

Actualitzat : 11:02

El mercat de les monedes criptogràfiques s'ha vist arrossegat per una important correcció aquest dilluns que encara manté la majoria d'actius virtuals tenyits d'un vermell intens. La capitalització total que mesura CoinMarketCap també s'ha desplomat de forma dramàtica i ha arribat a perdre més de 100.000 milions de dòlars en unes poques hores -es recupera fins als 740.000 milions-, mentre el bitcoin cedeix més d'un 6% i busca estabilitzar-se al voltant dels 15.000 dòlars. La reina de les divises de xifrat manté la seva quota de mercat en mínims, el 34%.

L'ether, per la seva banda, és l'única moneda digital que es dóna la volta i puja un 6% fins a una nova fita als 1.250 dòlars, mentre el ripple segueix amb el seu brutal retrocés des de la fita de la setmana passada en 3,61 dòlars i més de 140.000 milions de capitalització i cau un 6%. El seu preu és de 2,44 dòlars. La foto que ofereix el comprador de referència de molts operadors ensenya caigudes entre el 3% i el 9% en les principals monedes per capitalització de mercat.

El comprador més important del mercat, CoinmarketCap elimina tres plataformes d'intercanvi sud-coreanes de l'índex amb el qual mesura la cotització de les monedes digitals i provoca una caiguda del 30%

Aquest panorama desolador té el seu origen en dos fets que han coincidit durant les últimes jornades. El més rellevant un factor tècnic, aplicat precisament per CoinMarketCap, que ha disparat el pànic entre els inversors. El comprador ha decidit, sense previ avís, eliminar les plataformes d'intercanvi sud-coreanes que contemplava al seu agregat de preus de mercat i va provocar una profunda caiguda en les cotitzacions de la seva pàgina que es consideren els més precisos del mercat.

El web mostra l'evolució dels preus de més de 1.300 tokens en temps real i està entre els 200 llocs web més populars del món, segons el rànquing d'Alexa, una posició que ha aconseguit en només uns mesos i, a més, el seu trànsit s’ha disparat un 2.500% en un any. Així, l'exclusió de les tres cases de canvi es Corea del Sud, Bithumb, Coinone i Korbit, del seu mesurador, que mostraven variacions en els seus preus d'un 30%, ha sembrat la confusió entre els operats i ha disparat una onada de vendes. "En descartar aquestes cases de canvi, els gràfics han reflectit una caiguda dels preus del 30% i la reacció immediata ha estat la de vendre les monedes digitals", ha explicat a Reuters un portaveu de la plataforma BitMex.

MÉS REGULACIONS A LA XINA I COREA DEL SUD

El que més ha xocat de la decisió de CoinMarketCap ha estat que no ha notificat el canvi ni ha donat explicacions després d’efectuar-ho amb el qual l'efecte negatiu al mercat s'ha multiplicat per l'inesperat de la decisió. Per descomptat, ni tan sols els experts consultats per Madrid podien preveure, entre els factors de risc d'aquest 2018, que un canvi en una pàgina web que controla els preus dels actius de xifrat derivés en una profunda correcció.

"Si alguna cosa mostra el pànic desfermat per aquest factor és que el mercat és ara pastura d'especuladors i que, realment hi ha una bombolla que espera qualsevol notícia negativa per esclatar", comenta un operador de monedes digitals a aquest mitjà. De fet, el sentiment baixista s'havia imposat al mercat des del cap de setmana i aquest dilluns el bitcoin havia corregit el seu preu uns 2.000 dòlars després de recuperar-se fins als 17.000.

Les notícies que les autoritats monetàries de Corea del Sud estan investigant sis bancs locals per oferir comptes en moneda digital, ja havia iniciat les vendes en els tokens digitals, amb excepció de l’ethereum, que va deixar aquest dilluns una nova fita. A més, una nova onada de prohibicions sobre l'activitat en aquest florent mercat amenaça l'activitat minera a la Xina.

El grup xinès de mineria de bitcoin -procés pel qual es resolen els problemes matemàtics que sustenten la blockchain- ViaBTC ha anunciat que tancarà el seu mercat de contractes miners aquesta setmana. La raó: la companyia vol "controlar l'especulació i protegir els interessos dels nostres inversors". El tancament es produeix mesos després que ViaBTC va tancar la seva plataforma d'intercanvi de moneda digital en resposta a una ofensiva de les autoritats xineses sobre l'ecosistema d'intercanvi del país.

La Xina representa més de dos terços del poder de processament mundial dedicat a la missió de sustentar la 'blockchain'

La croada de la Xina contra les monedes digitals va arrencar a inicis de l'any passat i, després de prohibir completament el comerç amb actiu digitals, ara amenaça el minat. Els temors d'una repressió de la Xina sobre aquesta activitat, que sustenta la 'cadena de blocs' i que és l'espina dorsal de la moneda digital, han debilitat la demanda al voltant de la moneda digital més gran del món per capitalització borsària.

Caixin Global va informar la setmana passada que els reguladors locals en el gegant asiàtic podrien no oferir deduccions d'impostos i electricitat a les companyies mineres. A més, un document filtrat suggereix que el principal regulador financer d'Internet de la Xina està sol·licitant que els governs locals empenyin les operacions de mineria de bitcoin cap a una "sortida ordenada" de la indústria.

Atès que la Xina és la capital mundial de la mineria de bitcoin i representa més de dos terços del poder de processament mundial dedicat a la missió de sustentar la blockchain, aquestes mesures, si es demostrés que són certes, podrien exercir més pressió sobre els preus i conduir a un temut crash del mercat.

És l'avís del cofundador d’thereum, Charles Hoskinson, que ha avisat que la indústria s'encamina cap a un crash, a causa de la proliferació d'altcoins sense fonaments reals. Després d'aquest gran cataclisme, el guru d'aquest mercat aposta per una consolidació.

Últimas noticias