L'economia del Regne Unit registra el maig una contracció del 0,1%

Després que el Producte Interior Brut (PIB) britànic registrés un creixement del 0,2% l'abril

Per

Bolsamania | 13 jul, 2023

L'economia del Regne Unit es va contreure el maig un 0,1%, després que el Producte Interior Brut (PIB) britànic registrés un creixement del 0,2% a l'abril, segons les dades avançades per l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS).

Per sectors, la producció als serveis no va mostrar creixement el maig, després d'un avanç del 0,3% l'abril, mentre que la producció de la construcció va caure un 0,2%, després d'una caiguda del 0,9% l'abril.

En comparació amb el mateix mes de l'any passat, el PIB del Regne Unit va caure un 0,4% al maig. Cal recordar que va créixer un 0,5% entre l'abril del 2022 i l'abril del 2023.

En termes més generals, les dades mostren que el PIB no va mostrar creixement durant els tres mesos fins al maig.

"Les xifres del PIB del maig demostren que l'economia segueix apàtica i que la recuperació assenyalada per moltes de les enquestes empresarials encara no s'ha consolidat", destaquen els analistes de Pantheon Macroeconomics. De cara al futur, pensen que l'economia "recuperarà un mica d'impuls a la segona meitat d'aquest any, impulsada per un repunt a la despesa real de les llars”.

"Esperem guanys intertrimestrals moderats al PIB del 0,4% al tercer trimestre i del 0,2% al quart trimestre", cosa que "no hauria de donar al Banc d'Anglaterra motius per témer que l'economia s'està escalfant", afegeixen. Mentrestant, els experts d'ING creuen que l'economia del Regne Unit "hauria de créixer modestament durant el proper trimestre o dos".

Últimas noticias