L'economia del Regne Unit creix un 4,8% durant el segon trimestre, més del que s'esperava

La dada se situa a prop del ritme del 5% que va predir el Banc d'Anglaterra a la setmana passada

Per

Bolsamania | 12 ago, 2021

L'economia del Regne Unit creix més del que s'esperava gràcies a l'aixecament de les restriccions per la Covid-19. Segons les dades publicades aquest dijous per l'oficina d'estadística britànica (ONS), el Producte Interior Brut (PIB) va registrar un creixement durant el segon trimestre del 4,8%, a prop del ritme del 5% que va predir el Banc d'Anglaterra (BOE) a la setmana passada. En taxa intermensual, va augmentar un 1%.

Una forta recuperació de la pitjor recessió en tres segles ha deixat l'economia un 2,2% més petita que abans dels bloquejos del coronavirus, va dir l'ONS. Els estadístics afirmen que els serveis de salut i el ressorgiment de l'hostaleria van ser els principals impulsors del creixement al juny. L'educació va augmentar durant el trimestre després de la reobertura de les escoles.

"Les xifres mostren que la nostra economia està millorant, mostrant forts signes de recuperació", asseguren des del Ministeri d'Hisenda. "Sé que encara hi ha reptes de superar, però confio en la fortalesa de l'economia del Regne Unit".

Les exportacions totals de béns, excloent-ne els metalls preciosos, van caure un 2,2% al juny, impulsades per una caiguda del 5,6% en les exportacions a països no pertanyents a la UE, principalment a causa de la disminució dels productes medicinals i farmacèutics i els automòbils.

Si bé la propagació de la variant delta del virus ha posat en dubte quan els treballadors poden tornar a les oficines, les botigues i restaurants van estar oberts durant juny i van gaudir d'un altre impuls a finals de juliol, quan es van eliminar la majoria de les restriccions restants.

La decisió del primer ministre Boris Johnson d'eliminar aquestes restriccions va deixar les empreses lluitant per aconseguir personal, cosa que va augmentar els salaris juntament amb els costos de béns i serveis. Això té el BoE preocupat per l'augment de la inflació.

Els funcionaris van confirmar a la setmana passada que és probable que endureixin la política monetària durant els pròxims tres anys, desfent un programa d'estímul d'una dècada que va ajudar a l'economia a capejar la crisi financera, el Brexit i la Covid-19. Van estimar que la inflació podria arribar a un màxim del 4% aquest any, el doble dels objectius.

Últimas noticias