Lautenschläger (BCE): els bancs britànics s'estan quedant sense temps per garantir el seu accés a la UE

Sabine Lautenschläger ha assenyalat que qualsevol banc britànic que desitgi traslladar-se a la zona euro "hauria d'haver presentat ja la seva sol·licitud de llicència"

Per

Bolsamania | 07 feb, 2018

Els bancs britànics s'estan quedant sense temps per garantir que podran continuar operant a la Unió Europea (UE) després del Brexit, segons ha afirmat Sabine Lautenschläger, membre del comitè executiu del Banc Central Europeu i vicepresidenta del Consell de Supervisió del banc central.

Lautenschläger va afirmar que qualsevol banc britànic que desitgi traslladar-se a la zona euro "realment hauria d'haver presentat ja la seva sol·licitud de llicència", i haurà de fer-ho per al final del segon trimestre d'aquest any com a molt tard, informa Financial Times.

Els negociadors del Regne Unit esperen arribar a un acord que asseguri que les empreses de serveis financers mantinguin el màxim accés possible als mercats de la UE després que el país abandoni la UE, però Lautenschläger va advertir que "no podem estar segurs de si hi haurà un període de transició". Els bancs s'han de preparar per qualsevol resultat, fins i tot un Brexit difícil, ha afegit.

En cas que el Regne Unit i la UE acorden un període de transició, els bancs "podrien tenir més temps per implementar els seus plans de reubicació", va dir Lautenschläger, però només si ja "han presentat plans creïbles i d'alta qualitat".

Sabine Lautenschläger va avançar que vuit bancs ja han pres mesures formals per adquirir una nova llicència per a la zona euro, i quatre "planegen ampliar significativament les seves activitats".

En un advertiment a aquests bancs, però, Lautenschläger va repetir els comentaris anteriors que els reguladors de la zona euro "no toleraran cap 'cartutx buit'".

Alguns bancs confiaven que les regles d’"equivalència" existents els permetrien accedir als mercats de la zona euro sense reubicar la major part de les seves operacions. No obstant això, Lautenschläger va dir que "els bancs han de ser bancs 'reals' si volen operar a la zona euro", cosa que vol dir que han de crear "capacitats locals suficients en àrees com ara fixació de preus, negociació, cobertura i gestió de riscos".

Últimas noticias