L'atur setmanal puja més del que s'esperava als EUA: es registren 742.000 peticions

L'augment dels contagis de Covid-19 segueix colpejant l'economia

Per

Bolsamania | 19 nov, 2020

L'atur no deixa d'augmentar-se als Estats Units. Aquest dijous s'han conegut les dades de les peticions setmanals de subsidi d'atur, que han estat molt més elevades del que s'esperava. En concret, durant l'última setmana s'han comptabilitzat 742.000 sol·licituds, enfront de les 710.000 que s'esperaven, a causa de l'augment constant dels contagis de Covid-19, que segueix colpejant amb força l'economia nord-americana.

No només és una xifra superior a l'esperada, també suposa un important increment respecte a la setmana anterior. Llavors se'n van notificar 709.000, xifra que suposa un increment del 5%. Amb aquest augment, els Estats Units ha trencat amb la ratxa de quatre setmanes consecutives de baixades.

Els analistes no li donen molta importància a la ruptura de la tendència. "Una setmana no marca tendència", expliquen els experts de Barclays. No obstant això, tampoc són del tot optimistes i apunten a "un impuls del mercat laboral més lent".

En una línia molt semblant es pronuncien els experts de Jefferies, Thomas Simons i Agneta Markowska, que apunten més males dades durant les properes setmanes. "La dada aquesta setmana és una xifra preocupant i probablement indicatiu del que veurem durant les pròximes setmanes".

Últimas noticias