Les vendes del comerç minorista pugen un 1,1% al juliol, amb la 'nova normalitat'

Però baixen al juliol un 3,7% comparat amb el mateix mes del passat any, segons l'INE

Per

Europa Press | 28 ago, 2020

Les vendes del comerç minorista van baixar al juliol un 3,7% comparat amb el mateix mes de l'any passat, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), incrementant lleument la caiguda registrada al juny, quan va ser del 3,3%. No obstant això, en termes mensuals el resultat és ben diferent. Amb l'arribada de la 'nova normalitat', la facturació minorista va créixer un 1,1%.

L'organisme destaca el "major dinamisme" del petit comerç, principalment de les empreses unilocalitzades, amb amb creixements mensuals de les vendes del 2,8%, i de les petites cadenes (3,1%). Per contra, les grans cadenes i les grans superfícies van veure reduïda la seva facturació un 1,2% i un 0,9%, respectivament, en relació al mes anterior.

Amb l'avanç mensual de juliol, el comerç minorista encadena tres mesos consecutius d'augments de facturació, encara que el de juliol ha estat el més moderat dels tres, perquè al maig i juny es van registrar augments del 19,4% i del 17,7%, respectivament.

En tot cas, l'increment de les vendes del comerç minorista al maig, juny i juliol contrasta amb les fortes reculades que es van registrar al març (-15,1%) i abril (-20,1%) per la Covid-19 i la declaració de l'estat d'alarma.

Últimas noticias