"L'arribada d'Ueda augmenta la possibilitat de normalització de la política monetària"

Es considera com una persona amb "un enfocament equilibrat i pragmàtic"

Per

Bolsamania | 14 feb, 2023

Els experts analitzen aquest dimarts el nomenament de Kazuo Ueda com a proper governador del Banc del Japó (BoJ) en substitució de Haruhiko Kuroda.

En opinió de Ma Tieying, economista en cap de DBS, la seva designació "augmenta les possibilitats de normalització de la política monetària".

Comenta Ma, que Ueda és considerat com una persona amb "un enfocament equilibrat i pragmàtic", que podria ser menys restrictiu i més innovador en la formulació de polítiques que el seu predecessor, encara que això no significa que impulsirà canvis dràstics, afegeix.

Així mateix, el nomenament per part del govern japonès de Shinichi Uchida, executiu del BoJ, com a vicegovernador, també suggereix un biaix cap a la continuïtat, afegeix Tieying.

DBS creu que relaxar el control de la corba de rendiments és l'opció política més probable en les reunions de març-abril.

"Els dies del control de la corba de rendiments estan comptats, igual que els d'una corba de tipus que fa massa temps que està allunyada de la realitat econòmica", comenta Frédéric Leroux, membre del Comitè d'Inversions Estratègiques de Carmignac, que afegeix que s'acosta “una ràpida normalització de la política monetària” amb l'arribada del nou governador.

"La normalització monetària en curs al Japó suposa un canvi de joc després de 30 anys de pressions deflacionistes gairebé ininterrompudes. Mereix tota la nostra atenció i interès", comenta Leroux.

Kazuo Ueda, de 71 anys, és professor universitari, doctorat per l'Institut Tecnològic de Massachusetts i antic membre del consell del Banc del Japó. Segons Frédéric Leroux, ha estat nomenat després que els candidats més probables (i esperats) rebutgessin el lloc.

Últimas noticias