Lagarde: "Encara hem de tenir tipus d'interès sostingudament alts"

La presidenta del BCE ha assenyalat que prendran les mesures necessàries per abaixar la inflació

Per

Bolsamania | 19 mai, 2023

"Encara hem de tenir tipus d'interès alts, sostingudament alts. És el moment d'estrènyer-nos el cinturó". Així de rotunda s'ha mostrat Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), en una entrevista concedida divendres a la corresponsal de TVE a Berlín, Raquel González, en el marc dels 25 anys de l'organisme monetari.

En el seu objectiu per restaurar l'estabilitat de preus, Lagarde ha insistit que es prendran totes les mesures que siguin necessàries perquè la inflació torni al 2% i que, malgrat que vivim en un període d'enorme incertesa, “ho aconseguirem, sense cap dubte”.

"El 2% no és negociable. És el nostre objectiu a mitjà termini, quan l'hàgim aconseguit i sigui sòlid i sostenible, haurem complert el nostre mandat", ha afirmat la banquera central.

En aquest sentit, Lagarde ha destacat que les decisions de política monetària són cada vegada més difícils, especialment quan t'acostes al final del viatge, "i no hi som encara", ha matisat, per la qual cosa "ens dirigim cap a decisions més delicades en el futur, però serem valents i prendrem les decisions necessàries perquè la inflació torni al 2%”.

Conscient que l'enduriment monetari dut a terme pel BCE està passant factura als ciutadans europeus, la mandatària francesa ha assenyalat que encara seria "pitjor que la inflació continuï, s'acceleri i que els preus segueixin pujant".

Pel que fa a això, cal recordar que, segons les dades d'Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària, la inflació de la zona de l'euro va repuntar a l'abril fins al 7%, xifra que suposa una dècima per sobre de la taxa registrada al mes anterior, mentre que la subjacent va aconseguir moderar-se per primera vegada des del juny del 2022, fins a situar-se al 5,6% des del 5,7% del mes anterior, després d'encadenar nou mesos consecutius de pujades.

En relació amb els propers moviments de la institució, Lagarde no ha volgut avançar si escometran una nova alça de 25 punts bàsics a la reunió del juny i ha reiterat que tot dependrà de les dades. "Decidirem en funció dels números i dels tres criteris que ens hem marcat", ha dit.

Preguntada sobre si estan satisfets amb els resultats aconseguits fins ara, la presidenta del BCE ha ressaltat que ho estarà "quan hàgim aconseguit el 2% d'inflació a mitjà termini, llavors sí que diré "missió complerta"".

Últimas noticias