Lagarde (BCE): "Estem molt avançats en el procés desinflacionari"

Els preus dels serveis són els que més preocupen l'organisme

Per

Bolsamania | 02 jul, 2024

Actualitzat : 18:14

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assegurat aquest dimarts que el procés desinflacionari al Vell Continent està molt avançat, tot i que ha advertit que s'espera un camí "accidentat" abans de tornar la inflació a l'objectiu del organisme del 2% interanual.

"Estem molt avançats en el procés desinflacionari i estem en una mena de recuperació lenta que va arribar al primer trimestre i esperem que perseveri, però hi ha incertesa i grans interrogants sobre el futur", ha destacat durant la seva intervenció al Fòrum de Sintra.

A l'esdeveniment, ha assegurat que les xifres conegudes aquest dimarts, que mostren que la inflació de la zona de l'euro es va relaxar una dècima al juny per portar l'IPC al 2,5% interanual, són una prova que la inflació s'està movent "a la direcció correcta".

Tot i això, Lagarde s'ha mostrat preocupada per la inflació dels serveis, que va registrar la taxa anual més alta al juny, en pujar el seu preu un 4,1%, estable en comparació amb el maig.

Per controlar aquest component de la inflació, veu que cal estudiar "el que hi ha al darrere", i segons el seu criteri és el nivell dels salaris, que pateix també "els efectes retardats del sistema laboral" imperant a Europa.

"Tenim una xifra de serveis que ha pujat als últims mesos. No necessitem tenir els serveis al 2%, perquè les manufactures estan per sota del 2%, i al final hi haurà un equilibri entre béns i serveis", ha dit.

Últimas noticias